Компромисите и общите действия имат някакви гаранции, но предложението на

...
Компромисите и общите действия имат някакви гаранции, но предложението на
Коментари Харесай

ФУРИЯ! Дончева срина ПП-ДБ публично: Глупави харвардски глави! Борисов може да е спасител

Компромисите и общите дейности имат някакви гаранции, само че предлагането на Политическа партия е налудничаво, разяснява пред БНР водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева.
„ Разумните граници в тази ситуация плануват – в случай че първите две политически сили се ангажират с ръководството, могат да се ангажират, с цел да не носят цялата политическа тежест срещу това, което са декларирали на техните гласоподаватели, срещу техните предизборни планове, може да бъде да вземем за пример един състав, който са излъчили двете политически сили, може да има претенции да няма ярки политически персони, може да има специалисти, персони, каквото си желаете, само че да пристигна някой с 64 депутата и да желае държавно управление на малцинството – не може, не става и не би трябвало. Кой и за какво го прави това? “, съобщи тя.
„ Може ли някой с 64 мандата в 240-мандатен парламент да каже, че ще ръководи с държавно управление на малцинството? Откъде ще вземе гласовете? “, попита Дончева във връзка с ПП/ДБ.
„ В техните глупави глави, на които някой е дал тапия в „ Харвард “ за няколко седмици, посещаване на някакви лекции, попада разбирането, че посолството от „ Козяк “ ще пристигна и ще подреди на ГЕРБ. Няма такова посолство нито на „ Козяк “, нито на „ Оборище “, което по този начин да подрежда. Иска се, предлага се, внушава се, само че би трябвало да се направи по някакъв взаимно допустим метод и той не може да бъде „ Аз ще взема всички министерства, а вие – парламентарните комисии, с цел да ме контролирате “. Няма такава страна, в която някой да се съгласява на това “, сподели тя.
Според Дончева от „ Демократична България “ са се „ извозили “ да влязат в тази коалиция, евентуално под външен напън.
„ Сега Христо Иванов и Атанас Атанасов се дърпат встрани. Не виждам техните хора да са на основните места. Надежда Йорданова и Христо Иванов дори не желаят да са министри “, сподели тя.
„ Как ще прави промяна в правораздаването едно момче, приключило преди 2 години в Нов български университет? Как ще наподобява тази правна промяна? Как това момче ще бъде престиж и ще им каже каквото и да било? “, пита още Дончева.
Според нея сега Бойко Борисов би трябвало да реши дали му изнася повече да отиде на нови избори или може да си разреши да ръководи 6 месеца до локалните избори и след това да изиска нови избори.
„ Смятам, че той има сделки с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Независимо, че до момента не искаше да ръководи с тях, може да има смяна в желанията и да се изкара и избавител, тъй като би приел бюджета, само че може и да решат, че няма потребност и могат да отидат на нови избори в края на юли и каквото стане “, сподели още тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР