Компромис за бюджета на ЕС и за фонда за възстановяване

...
Компромис за бюджета на ЕС и за фонда за възстановяване
Коментари Харесай

Борисов за преговорите в ЕС: Основната тема е върховенството на закона и кой какво разбира под този термин

Компромис за бюджета на Европейски Съюз и за фонда за възобновяване обаче към момента няма. Трети ден продължава срещата на върха в Брюксел. 27-те държавни и държавни ръководители не престават диалозите и в този час.
Третият ден на срещата стартира с прогнозата на Меркел, че и през днешния ден компромис може и да няма, оповестява Българска национална телевизия.

" Трети решителен ден на договарянията. Темите са разнообразни - размера на фонда за възобновяване, по какъв начин да се ръководи, а също и въпросите, свързани с правовата страна са добре разисквани. Но дали ще се стигне до решение - не мога да кажа. Има благосклонност за това, само че има и доста разнообразни позиции. Аз ще опитам да ходатайствам, само че може и да няма позитивен резултат през днешния ден ", съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че поддържа предлагането приемането на евросредства да бъде обвързано с правилата на правовата страна.

" Досега главната тематика е върховенството на закона и кой какво схваща под този термин. Аз съм го подкрепил във всичките му разновидности, само че има държави-членки, които се тормозят. Например словенският сътрудник, който е бил вкаран в пандиза от поръчкови съдии и прокурори, по-късно е спечелил изборите с мнозинство и още веднъж е министър председател. И ми описа по какъв начин може едно господство на закона в действителност да унищожи един човек, в Словения приказвам ", съобщи Борисов.

За да завоюват поддръжката на спестовните страни, евролидерите разискват и понижаване на безвъзмездните средства от фонда за възобновяване с 50 милиарда за сметка на заемите, както и инструмент за надзор на харченето на парите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР