Компрес при болка в ставите: Народно средство за бързо облекчаване

...
Компрес при болка в ставите: Народно средство за бързо облекчаване
Коментари Харесай

Компрес при болка в ставите: Народно средство за бързо облекчаване

Компрес при болежка в ставите: Народно средство за бързо облекчение

При артроза болните стави губят влага и стават сухи. Това частично изяснява обстоятелството, че от артроза страдат повече по-възрастните хора.

Още в самото начало на заболяването, в случай че е допустимо, намалете натоварването върху засегнатите стави. При коксартроза, артроза на коляното и глезена, е належащо понижаване на физическата интензивност като: тичане, скачане, покачване и носене на огромни тежести, клякане, бързо вървене, изключително по неравномерен терен, вървене нагоре по стълби, без опора на парапета, изключително надолу по стълби.

Народните средства ще ви оказват помощ да се справите с болката.

Масло от морски зърнастец при заболели стави

Смесете половин супена лъжица масло от морски зърнастец с две супени лъжици мед и една супена лъжица смляна морска сол. Сместа се загрява в емайлиран съд, като се разбърква до момента в който се получи хомогенна маса. Разтрийте мястото на засегнатата става преди да си легнете, покрийте с лист от репей, фиксирайте с лепенка и увийте с вълнен плат. На сутринта отстранете компреса и изтрийте мястото с влажна забрадка.

Компрес при артрит

Смесете една супена лъжица пъстър мед с две супени лъжици камфорово масло. Нанесете отмерено сместа от едната страна на зелев лист и от същата страна поставете листа на болното коляно. Може да фиксирате листа с лепенка и не забравяйте да го увиете с топла забрадка или шал. Оставете компреса до четири часа.

Самият зелев лист има лечебни свойства. Намачкайте го, изрежете огромните жилки. Ако всичко е направено вярно, тогава от листа ще се отдели малко сок. Така обработеният лист се ползва към болната област и се фиксира с лепенка и забрадка или шал. Не е нужно компресът да е стегнат – задоволително е листът да не се мести от болното място. За да премахнете отока на ставата е задоволително да оставите компреса за няколко часа.

Компрес с горчица

Смесват се равни пропорции течен мед, суха горчица и растително масло (за един компрес са задоволителни по една супена лъжица от всяка съставка). Сложете сместа на сдържан огън и кипнете. Готовата примес нанесете отмерено върху марля, сгъната на два или три пласта. Нанесете компреса, увийте и оставете за няколко часа.

Горещ компрес при артроза

Ефектът на горещия компрес се основава на по-добро кръвообращение в засегнатата област, което води до унищожаване на болката и подуването. Обикновен лейкопласт от синап или овесена каша, разредена с вода ще свършат работа. Особен позитивен резултат оказва торба с парещ пясък, приложена към болната става – за към 20 минути.

Дори и най-простият парен компрес може да даде нужния лековит резултат, в случай че е изработен вярно. Ще ви е нужна вафлена или ленена забрадка. Сгънете кърпата на четири или шест пласта и я накиснете в гореща вода, изтискайте леко. Покрийте с влажната забрадка болното място. Бъдете деликатни, когато боравите с гореща вода!

Компресът би трябвало да бъде топъл, а не парещ. Поставете термофор грейка от горната страна и я фиксирайте с забрадка или шал. Веднага откакто стартира да се охлажда, би трябвало да се смени с нова – гореща. Повторете най-малко 3 пъти.

Моля, обърнете внимание! Горещите компреси са противопоказани при радикулит.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР