Композиторката Пенка Кунева се превърна в една от малкото българки

...
Композиторката Пенка Кунева се превърна в една от малкото българки
Коментари Харесай

Пенка Кунева с „Грами“, пред bTV: Разбрах, че съм спечелила, докато бях вкъщи и работех


Композиторката Пенка Кунева се трансформира в една от дребното българки с премия „ Грами “. Тя и още шест композиторки пишат музиката за кино лентата " Жени воини ", отличен в категория " Класическа сбирка ".

Специално за ефира на " Тази заран " с Пенка Кунева ни среща Станчо Станчев.

Силни послания и истории за дами, които прекатурват обществени неправди. За това споделя филмът " Жените воини ". Неговата музика докара българската композиторка Пенка Кунева до премия „ Грами “.

„ Най-важната ми мисъл е, че тези истории, на тези дами, които са създали нещо положително в своя живот, в този момент ще се чуят, ще се опише, ще се види “, споделя тя.

Пенка Кунева схваща, че е спечелила премията, до момента в който е у дома и е работила, брачният партньор ѝ е написал известие „ Победихте! “.

В началото филмът се прожектира с оркестър на сцена като концертен план. По време на първия локдаун поради COVID-19 диригентката и продуцент Ейми Андерсън взема решение да запише музиката и в студио. Композициите се трансформират в саундтрак-албум. Пенка Кунева написа 7 от общо 14 така наречен глави.

“Ейми Андерсън сътвори един документален филм, единствено картини, който е 70 минути в 14 глави. Аз написах музиката към 7 от тези глави. Те бяха по-тежките, по-драматичните, за рецесията на СПИН през 70-те години, написах всички тези индианки, които се борят против построяването на газопровод в техните земи. Това беше също в главата със отбраната на природата, там беше и Грета Тунберг “, описа тя.

Композиторката дефинира плана като неповторим.

Пенка Кунева пробива в шоубизнеса преди 20 години с работата си по касови видеоигри като " Принцът на Персия ", след което композира в киното за продукции като " Трансформърс ", " Ага " и доста други.

Музикалният ѝ стартира от музикалното учебно заведение и консерваторията в София. Докато следва, получава цялостна стипендия за университета Дюк в Северна Каролина, Съединени американски щати.

В момента Пенка Кунева работи в Калифорния, само че не стопира да мисли за България.

Вижте повече във видеото.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР