Комплекс за ранно детско развитие ще отвори врати през април

...
Комплекс за ранно детско развитие ще отвори врати през април
Коментари Харесай

Комплекс за ранно детско развитие отваря врати в Пловдив

Комплекс за ранно детско развиване ще отвори порти през април тази година. Кметът дружно със заместник-кмета по обществени действия и изпълнителният шеф на фондация " За нашите деца " госпожа Иванка Шалапатова направиха оглед на място на профилираните кабинети, в които децата на Пловдив ще имат достъп до професионална, интегрирана и цялостна поддръжка, с цел да развият своя цялостен капацитет, а фамилиите в затруднено положение ще намерят хора, на които да се доверят и които да им оказват помощ да покачат родителските си умения и да придобият увереността да поставят най-хубавите грижи за своите деца. 

Комплексът се обитава в някогашния Дом за деца, лишени от родителска грижа " Рада Киркович " в Пловдив. Той ще е първият по рода си в региона, който ще обезпечава достъп до услуги за деца в ранна детска възраст от 0 до 7 години с компликации в развиването, деца без родителска грижа или настанени в приемно семейство, също и поддръжка на родители в затруднено състояние.

Комплексът за ранно детско развиване се построява с помощта на дарителската акция на " Фондация за нашите деца ", в която се включиха доста жители и компании и с поддръжката на община Пловдив, която дава на фондацията пространствата, в които услугата да се настани и финансиране от близо 200 хиляди лева за строително-ремонтни действия и външен асансьор, който да улесни достъпа до центъра. По време на визитата кметът ревизира напредъка на плана, който по думите му ще предлага прелестни условия за деца и родители, които имат потребност от поддръжка.

" Този център е образец, че когато институциите и неправителствените организации работят дружно могат да впрегнат социална сила в същински смислени дела, които реализират действителни резултати. Щастлив съм, че превърнахме това място в център за съвременни обществени услуги, където потребителите могат да получат съответна помощ и поддръжка " съобщи.

На територията на комплекса се обитават още: " Дневен център за хора с увреждания с опция за заместваща грижа ", " Център за обществена рехабилитация и интеграция на лица с увреждания ", " Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца ", " Кризисен център за деца ", " Национален алианс за работа с доброволци ".

От месец март там ще проработят и " Дневен център за деца с увреждания ", " Дневен център за деца с тежки множествени увреждания ", " Център за социална поддръжка за деца и фамилии ", " Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца с разстройства от аутистичния набор ", които са част от европейския план за " Продължаваща поддръжка за деинституционализация на децата и младежите в Община Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР