Компенсациите за бизнеса са недостатъчни. Това смятат от Асоциацията на

...
Компенсациите за бизнеса са недостатъчни. Това смятат от Асоциацията на
Коментари Харесай

Бизнесът за обявените компенсации: Недостатъчни са, правителството да преразгледа решението

Компенсациите за бизнеса са незадоволителни. Това считат от Асоциацията на индустриалния капитал за ограниченията против високата цена на тока, които държавното управление разгласи през днешния ден. Хотелиери също поддържат тази позиция.

По думите на Атанас Карагеоргиев, притежател на хотели на морето ограниченията са единствено краткотрайно решение, а непрекъснато повишаващата се цена на тока подвига разноските на бизнеса му 2 пъти и половина, разяснява той пред Българска национална телевизия.

„ Не можеш да кажеш тъй като токът нарастна от пакет 45-50 евро да го направиш 150, няма по какъв начин. Решава ни казуса доколкото хората, които са решени да си пазят личния състав, да могат да заплащат силата, която се употребява в офисната част. За сериозна работа не може да се мисли ", изясни той.

Определените от държавното управление средства за подкрепяне на бизнеса са тъкмо половината от действително нужните, считат от Асоциацията на индустриалния капитал. В същото време облагата на АЕЦ " Козлодуй " за 4-те месеца, в които ограниченията би трябвало да работят, е над 2 милиарда лв..

„ Категорично има задоволително пари за по-висока сума - обща, за обезщетения и по тази причина е належащо да се промени формулата за отплата като отпадне това ограничаване не повече от 30 % от пазарната цена да е компенсацията ", добави Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В противоположен случай работодателите предвиждат още проблеми за стопанската система.

„ При тази скица за компенсиране доста предприятия ще спрат. Тя е по-лоша, в по-малка степен дава отговор на останалите цени, в сравнение с дори незадоволителната отплата през октомври и ноември ", сподели още Васил Велев.

От Асоциацията на индустриалния капитал чакат държавното управление да преразгледа решението си.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР