Компенсаторен механизъм за подпомагане на бизнеса и енергийните дружества заради

...
Компенсаторен механизъм за подпомагане на бизнеса и енергийните дружества заради
Коментари Харесай

Нинова: До дни ще има конкретен механизъм за компенсация на бизнеса заради мораториума

Компенсаторен механизъм за подкрепяне на бизнеса и енергийните сдружения поради обстановката в енергетиката и наложения мораториум ще разисква още тази седмица кабинетът. Това заяви вицепремиерката и министър на стопанската система Корнелия Нинова след среща с работодателските организации у нас.

" До дни ние ще обявим тези обезщетителни механизми, това е безусловно наложителна първа стъпка ", съобщи Нинова, като посочи, че първо ще беседва с министрите, които имат отношение по тематиката, както и с премиера.

" Аз персонално съм последовател на мораториума, тъй като считам, че по този начин предпазваме семействата и фамилиите, само че това би трябвало да върви дружно с обезщетителни ограничения за бизнеса и енергийните сдружения ", акцентира тя. Министърката беше безапелационна, че освен ограниченията са значими, само че и по кое време тъкмо във времето стартират да се ползват. " Ще настояваме още през декември да има подкрепяне ", добави тя, а на нейната позиция застанаха и работодателите.

 Снимка: БТА

" Надявам се още тази седмица с министрите да намерим общото решение и на Министерски съвет да излезем с такова, януари ще е късно. Редица компании ще стартират да затварят ", означи Корнелия Нинова.

Според вицепремиерката досегашното подкрепяне на компаниите поради COVID-кризата би трябвало да продължи и следващата година. " Заедно с сътрудниците от бизнеса ще работим и по оферти за правене на бюджета за 2022 ", сподели още тя, като уточни, че те имат над 200 такива, включително и за облекчение на административната тежест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР