КомпаниятаSciant е създадена през 2016 г и се занимава с

...
КомпаниятаSciant е създадена през 2016 г и се занимава с
Коментари Харесай

Sciant: Приходите ни за 2022 г. растат с над 40%

КомпаниятаSciant е основана през 2016 г и се занимава с създаване на ИТ решения за бизнеса. Компанията работи както с огромни предприятия, по този начин и с бързо разрастващи се започващи компании по целия свят. Сред клиентите на Sciant са DHL, Shift4, Avalara, Oracle, Ligentia, Sonder, Oaky, Pace Revenue и други. Компанията участва в влиятелната ранглиста на Financial Times за 1000 най-бързо разрастващи се компании в две следващи години - 2021 и 2022 година През 2022 година платформата за оценка и мнения Clutch разгласи Sciant за водач в даването на B2B услуги в България. Sciant има офиси в София и Пловдив. От ноември 2021 е част от Sirma Group Holding. Тази седмица обявихте, че Sciant уголемява бизнеса си и придобива албанската ИТ компанияReSolutions?
Ангел Митев: Преди малко повече от една година започнахме да си партнираме с албанската компания ReSolutions. Заедно с екипа там предоставяме на нашите клиенти сполучливи и потвърдени решения за техния бизнес. Успехите и растежът, които постигнахме през това време, разумно доведоха до решението за придобиването на компанията и сливането ѝ в Sciant. Сделката е част от дълготрайния проект за развиване и цели да форсира растежа на компанията.
Евлоги Георгиев, изпълнителен шеф на Sciant
Евлоги Георгиев: През 2022 година успяхме доста да разтеглим бизнеса си. Офисът в Тирана се разраства извънредно бързо. За това доста способстваха сътрудниците Марио Кенга (управител) и Кейди Мериемай (тийм лийд). В момента там има към този момент 30 чиновници. Имаме за цел до края на 2023 година да станат над 50.
Реклама Какво се промени за тази една година за Sciant?
Ангел Митев: За 2022 година можем да се похвалим с растеж в приходите от над 40% по отношение на същия интервал на 2021 година Броят на плановете, по които работим, също пораства. Ние сме solution сътрудник за нашите клиенти и участваме във всички етапи на решенията, които предлагаме - от консултирането и бизнес разбора, през дизайн на систематичната архитектура до създаването, внедряването и поддръжката. Опитът и експертността на чиновниците ни разрешава те да играят водеща роля във всеки стадий на даден план. Колегите от Албания се включиха паралелно с останалите и способстват за триумфа и позитивната противоположна връзка, която получаваме от нашите клиенти и сътрудници.
Не рискувате ли предвид на по този начин коментираната и предстояща нова международна криза/рецесия?
Ангел Митев: Предвид растежа на нашата компания би трябвало да сме самодейни и не можем да си позволим да се движим по течението. Ние предлагаме бизнес решения и упованията ни са клиентите да не престават да търсят нашите услуги поради опита и квалификацията, които притежаваме. Това е и повода да преглеждаме придобиването на ReSolutions като опция за развиване, а не риск.

Евлоги Георгиев: Да, задава се сериозна рецесия. Очаквам да е по-дълбока от всичко, което сме видели през последните 20 години. Но Sciant е доста добре проведена компания. Имаме задоволително насъбран опит и сме профилирани по промишлености. Много по-подготвени сме от съперниците ни. Не гледаме на рецесията като на проблем, а по-скоро като на опция. Очакваме много от съперниците ни да изпитат съществени проблеми и да вземем част от плановете им. Очакваме тези, основани в Китай, да отпаднат, а тези в Индия да намалеят.
Кои бяха забавните планове, по които работихте през миналата година?
Ангел Митев: Работим за водеща американска компания Shift4. През нейни системи се осъществят към 25% от всички разплащания в Щатите. Заедно с техния екип интегрираме разплащателни системи в съществуващи софтуерни артикули в региона на хотелиерството. Крайната цел е гостите на даден хотел или курорт да заплащат по-лесно и с по-ниски такси.
Реклама
В региона на превоза и логистиката DHL Global Forwarding е наш дълготраен клиент. Един от последните планове с тях беше за динамично ръководство на ценообразуване и тарифиране за транспорт на товари с разнообразни типове превоз - въздушен, морски и наземен. Решението се употребява от клиента в другите му местоположения и офиси по целия свят.

Евлоги Георгиев: Много забавен е планът за швейцарската банка Alpian. Тя е startup, първата изцяло цифрова банка. За нея проектираме и сътворяваме цялостна облачна инфраструктура на облака на Гугъл (GCC). Проектът е огромно предизвикателство. Изискванията за сигурност и непоклатимост са извънредно високи.
Какви са проекти ви за развиване оттук насетне?
Евлоги Георгиев: Продължаваме да разрастваме екипите в България и Албания. Паралелно работим за придобиване на компании в района. Проучваме благоприятни условия за основаване на екипи в страни от Средна Азия. Логична последваща стъпка е разширение на експертността ни в още промишлености. Както знаете, основаването на в действителност работещи " Практики по промишлености " направи модела на Sciant доста сполучлив. Не парадираме, че разбираме от всичко. Напротив, фокусираме се в съответна промишленост, построяваме методично " Практика ", вършим марката Sciant различим там и по-късно повтаряме процеса за нова промишленост.
Свързани публикации Най-динамичните IT компании: Преструктуриране и органически напредък 4 януари 2020, 13:36 На първо място добър екип 18 януари 2019, 12:30 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР