Компанията за телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че ще придобие фирмата

...
Компанията за телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че ще придобие фирмата
Коментари Харесай

Ericsson придобива компания за облачни комуникации за 6.2 млрд. долара

Компанията за телекомуникационно съоръжение Ericsson разгласи, че ще придобие компанията за облачни информационни услуги Vonage за сумата от 6.2 милиарда $.

Това ще бъде най-голямата договорка за шведската компания от години, откакто Ericsson закупи щатската компания за безжични мрежи Cradlepoint за 1.1 милиарда $ през 2020 година.

„ Споразумението за обединение бе утвърдено единомислещо от борда на Vonage ”, написа в известието за договорката, предава Reuters.

От шведската компания показват, че придобиването е в звук със тяхната тактика за световно разрастване на безжичния бизнес, който се чака да доближи стойност от 700 милиарда $ до 2030 година.

Vonage има продажби за 1.4 милиарда $ в 12-месечния интервал до 30 септември тази година, като реализира маржин при облагата си преди налози, лихви и обезценка в размер на 14%.
Гугъл влага 1 милиарда $ в Чикагската стокова борса, качва търговията в своя облак
Гугъл влага 1 милиарда $ в Чикагската стокова борса (CME Group). Отделно от това, интернет компанията контракти договорка да качи си...

Сделката за 6.2 милиарда $ е част от новата посока за компанията, поета откогато Бьорйе Екхолм стана изпълнителен шеф през 2017 година.

Той се концентрира върху преструктуриране и промяна на фокуса на бизнеса откакто Ericsson се опита да пробие в мултимедия бранша при започване на новия век.

Облачната Vonage Communications Platform обслужва над 120 хиляди консуматори и над 1 млн. регистрирани разработчици по света.

Очаква се договорката да бъде финализирана през първата половина на 2022 година след утвърждение от страна на акционерите на Vinage и регулаторите.

Още от КОМПАНИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР