Компанията за микросъобщения Туитър (Twitter) заяви в понеделник, че коригира

...
Компанията за микросъобщения Туитър (Twitter) заяви в понеделник, че коригира
Коментари Харесай

"Туитър" обяви, че профилите на руски тролове са били 13 пъти повече

Компанията за микросъобщения " Туитър " (Twitter) съобщи в понеделник, че поправя данните си за това какъв брой са профилите на с съветски консуматори, свързвани с акция на Москва за въздействие на американските избори.

Според новите калкулации те са били 2752, което е доста повече от 201, за които компанията разгласи в началото през септември. Всички профили, проследени до съветската Агенция за интернет проучвания (наричана още Фабриката за тролове) са закрити.

Източник на " Ройтерс ", осведомен с писменото изказване на " Туитър " преди чуването на неин почитан представител в Конгреса, споделя, че на следствието на конгресмените са предоставени имената на профилите.

Влиятелният сенатор демократ Марк Уорнър остро подлага на критика преди седмици компанията поради това, че съгласно него тя не е направила задоволително задълбочено вътрешно следствие.

Сега " Туитър " приканва да не се надценява случилото се, защото профилите, доста от които са ботове, са популяризирали по време на изборната акция от миналана година към 1.4 милиона известия, а това е едвам 0.74% от всички туитове, свързани с изборите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР