Компанията за кредитно застраховане Кофас представи своето 15-то годишно проучване

...
Компанията за кредитно застраховане Кофас представи своето 15-то годишно проучване
Коментари Харесай

Кофас:  31 български дружества попадат в класацията на 500-те най-големи компании в ЦИЕ за 2022 г.

Компанията за кредитно обезпечаване " Кофас " показа своето 15-то годишно изследване за 500-те най-големи компании в Централна и Източна Европа. Класацията " Кофас ЦИЕ Топ 500/Coface CEE Top 500 " подрежда предприятията по оборот и проучва редица спомагателни фактори, а икономическите резултати служат като знак за пазарните трендове в целия район, оповестиха от компанията.

Експертите показват, че провокациите пред бизнеса в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) първоначално са били свързани с продължаващите компликации в другите браншове, макар възобновяване им от последствията от COVID-19. " След това районът беше обиден от нахлуването на Русия в Украйна, което докара както до филантропични, по този начин и до стопански рецесии. Това резултира в повишение на разноските, изключително във връзка с енергийните първични материали, както и до дефицит на индустриални съставни елементи и спиране на веригите за доставки ", споделя Грегорж Шилевич, основен икономист на Кофас за Централна и Източна Европа: " Въпреки тези провокации, районът въпреки всичко съумя да реализира постоянен растеж на Брутният вътрешен продукт от 4,0 % през 2022 година (след 6,2 % през миналата година), подсилен от възходящите ресурси и постоянното вътрешно търсене. "

От изследването излиза наяве, че 500-те най-големи играчи на пазара в ЦИЕ демонстрират нарастване на оборота, чистата облага и работната мощ. Общият оборот на всички 500 компании се е покачил с 39,8% до 1,1 трилиона евро, а систематизираната чиста облага се е нараснала с съвсем 46,5 % до 54,745 млн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР