Kомпанията за космически туризъм Virgin Galactic обяви, че ще опита

...
Kомпанията за космически туризъм Virgin Galactic обяви, че ще опита
Коментари Харесай

Брансън се готви да изпревари Безос с полет в космоса

Kомпанията за галактически туризъм Virgin Galactic разгласи, че ще опита да реализира идващия си тестов полет на 11 юли, като задачата й ще бъде първата с цялостен екипаж, в редиците на който ще бъде и шефът на компанията сър Ричард Брансън, съобщи Си Ен Би Си.

Брансън е в конкуренция с създателят на Amazon Джеф Безос, който по-рано предишния месец разгласи, че ще направи първото си пътешестване в космоса на 20 юли посредством ракетата New Shepherd на неговата компания Blue Origin. Той ще бъде съпроводен от брат си Марк и трети пасажер, който заплати 28 млн. $ за място на ръб. Днес стана ясно, че третият пасажер е 82-годишната авиаторка Уоли Фънк.

„ След повече от 16 години проучвания, разработка и проби, Virgin Galactic застава в предните редици новата комерсиална галактическа промишленост, която ще отключи Космоса за човечеството и ще промени света вечно. “, съобщи Брансън в публично изявление.

 Това ще бъде общо четвъртия тестов полет на Virgin Galactic и първия с цялостен четиричленен екипаж на борда. Последният полет на компанията бе сбъднат на 22 май с два водача.

На задачата с Брансън ще бъдат още трима специалисти – основният инструктор на астронавтите Бет Моузес, водещия инженер Колин Бенет и Сириша Бандла, вицепрезидент по държавните въпроси.

От компанията обявиха, че ще предават полета онлайн в Twitter, YouTube и Фейсбук.

На 25 юни Virgin Galactic заяви, че е получила утвърждение от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) да реализира полети с клиенти в Космоса. Компанията чака първите сходни полети да бъдат осъществени при започване на 2022 година

Корабът на компанията ще прекара няколко минути на повече от 80 километра надморска височина, границата, над която съгласно Съединени американски щати публично стартира Космоса.

 Докато Virgin Galactic се съревновава единствено с Blue Origin в областта на суборбиталните туристически полети, компанията SpaceX възнамерява да транспортира пасажери на дълги полети в орбита и даже до Международната галактическа станция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР