Компанията за космически туризъм на основателя на Amazon Джеф Безос

...
Компанията за космически туризъм на основателя на Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Безос обяви планове за създаване бизнес парк в Kосмоса

Компанията за галактически туризъм на създателя на Amazon Джеф Безос Blue Origin, разгласи проекти за основаване на галактическа станция, съобщи BBC. Тя ще бъде наречена Orbital Reef и би трябвало да бъде въведена в употреба до края на десетилетието.

Според информация на компанията станцията ще бъде " бизнес парк " в Kосмоса и ще приема до 10 души. Компанията ще си партнира със Sierra Space и Boeing за построяването на станцията.

Според Blue Origin съобщи станцията ще е с повърхност от 3 000 кв.м. и ще даде на клиентите идеално място за " основаване на филми " или " осъществяване на проучвания " и други.

Все още не е ясно какъв брой ще коства построяването на станцията в Космоса.

Може да се каже, че концепцията идва тъкмо в точния момент. НАСА търси оферти за подмяна на 20-годишната Международна галактическа станция (МКС). Въпреки че финансирането на станцията е обезпечено минимум до 2030 година, тя обезверено се нуждае от ремонт.

Неотдавна руснаците предупреждаваха, че космонавтите им могат да изоставен станцията до 2025 година заради терзания по отношение на остарялото съоръжение и боязън от случай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР