Компанията за геймърски маркетинг SuperData пусна нов доклад за пазара

...
Компанията за геймърски маркетинг SuperData пусна нов доклад за пазара
Коментари Харесай

Hearthstone продължава да е звездата на върха на TCG пазара за 1.5 млрд. долара

Компанията за геймърски маркетинг SuperData пусна нов отчет за пазара на игрите с карти (trading card game), като означи, че чака този сегмент да завоюва 1.5 милиарда $ през 2018 година и че това би трябвало да нарасне до 2 милиарда $ до 2020 година
Hearthstone остава най-популярната цифрова игра карти в Съединени американски щати. Северноамериканския пазар на игрите с карти ще завоюва доходи от 414 милиона $, което съставлява 26.7 % от международните доходи. В Северна Америка общо 14 милиона души ще играят такива игри тази година. И съгласно SuperData, 71 % от играчите с цифрови карти употребяват смарт телефоните си. PC е идната желана платформа с 47 %, а по-късно са таблетите с 44 %. Конзолите са на последно място с 26 % (Hearthstone даже не се предлага на конзоли). Трима от четирима играчи са похарчили 10 или повече $ за в допълнение наличие.

Blizzard пусна Hearthstone през 2014 година и тя започва взрива на TCG игрите в цифровото пространство. Макар тя да има съперници като The Elder Scrolls: Legends, Magic: The Gathering — Arena, Gwent и новообявената игра на Valve, Hearthstone си сотава изрично номер едно.

Hearthstone също е една от най-популярните игри в Twitch, а зрителската ѝ публика е повишена с 14.5 % през второто тримесечие на годината. Blizzard поддържа Hearthstone с непрекъснато нови спонсорирани шампионати.

Valve пуска своята цифрова игра с карти, Artifact, през ноември. Това би могло да докара до нова конкуренция на Hearthstone и по-нататъшно разширение на пазара на игри с карти. Следващият експанжън на Hearthstone, The Boomsday Project, започва на 7 август.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР