Компанията за доставка на храна Deliveroo може да направи най-големия

...
Компанията за доставка на храна Deliveroo може да направи най-големия
Коментари Харесай

Най-голямото листване в Лондон от десетилетие: Deliveroo търси оценка от $12 милиарда

Компанията за доставка на храна Deliveroo може да направи най-големия английски дебют на Лондонската фондова борса (LSE), откогато стоковият колос Glencore стана обществен преди близо десетилетие, откакто в понеделник дефинира ценови диапазон на акциите си, който го прави оценка на 12 милиарда $ (или 8,8 милиарда паунда), съобщи Reuters.

Фирмата за доставка на храни досега е получила финансиране от Amazon и евентуално ще се употребява и за политически цели от английското държавно управление, с цел да потвърди, че към момента може да притегля задгранични вложения, дори и откакто страната напусна Европейския съюз.

Ако реализира целевата си капитализация, Deliveroo ще е над двойно по-мащабно първично обществено предложение от рекордьора от предходната година The Hut Group, който получи оценка от 5,4 милиарда паунда.

Компанията се възползва от затварянето на заведенията за хранене и брутната стойност на транзакциите ѝ, която мери общата стойност на получените поръчки, се изстреля с 64,3% през 2020 година до 4,1 милиарда паунда.

Въпросът е дали този растеж ще продължи след облекчение на рестриктивните мерки против ковид и дали ще бъде задоволителен, с цел да насочи бизнеса към облага, откакто предходната година той е регистрира загуба от 223,7 млн. паунда.

" Въпреки че това ненаситно търсене на храна за у дома евентуално няма да изчезне изцяло, неизбежно ще има спад в търсенето, защото вечерящите се възползват от опцията да резервират маси в обичаните си заведения за хранене, когато рестриктивните мерки намалеят ", сподели специалист.

Ценовият диапазон за акациите на Deliveroo е сред 3,9 и 4,6 паунда за акция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР