Компанията за добив на злато, сребро, мед и платина Polymetal

...
Компанията за добив на злато, сребро, мед и платина Polymetal
Коментари Харесай

Компания за благородни метали продаде руския си бизнес на олигарх за $3,69 млрд.

Компанията за рандеман на злато, сребро, мед и платина Polymetal International разгласи, че е продала съветските си активи на локален предприемач за 3,69 милиарда $, оповестява " Ройтерс ". В договорката влизат и насъбрани задължения.

Активите на англо-руската Polymetal бяха сложени под наказания от Съединени американски щати през 2023 година в отговор на нахлуването в Украйна. В опит да се улесни възможна продажба компанията реалокира централата си в Казахстан и беше листната на борсата в Астана.

Polymetal International има 8 златни и сребърни мини в Русия, които носеха към 40% от приходите на компанията.
 В Русия създават коли Citroen в неработещия цех Stellantis с китайски елементи
В Русия създават коли Citroen в неработещия цех Stellantis с китайски елементи

Произведените в Китай елементи са от са от държавната Dongfeng Motor Group

Сега тези активи отиват в Mangazeya Plus - част от империята на предприемача от украински генезис Сергей Янчуков. Както отбелязва FT, бизнесът му потегля от търговията с горива в Одеса, само че по-късно е работил с топ олигарси като Владимир Потанин от " Норилск Никел " - един от най-богатите руснаци.

Сумата по договорката - 3,69 милиарда $, включва 2,21 милиарда $ задължения на съветския бизнес на Polymetal International. Транзакциите ще са в рубли.
 Какво внесоха Съединени американски щати от Русия през 2023-а - за една стока имаше исторически връх
Какво внесоха Съединени американски щати от Русия през 2023-а - за една стока имаше исторически връх

Общият импорт е едвам една трета от този за миналата година

" Някои акционери могат да кажат, че от финансова позиция изискванията не са най-хубавите вероятни и аз съм склонен с това. По-важното в този момент, обаче, е да се реализира приемлива договорка бързо, в сравнение с да се търси по-добра договорка. Това е въпрос на неконтролируеми катастрофични опасности ", разяснява пред бизнес медията изпълнителният шеф на Polymetal Витали Несис. Той призна, че измежду тези опасности е заплахата от национализирация.

Затова и съгласно източници на изданието Янчуков е бил предпочетен поради опцията бързо и без непотребен звук да затвори придобиването, което въпреки всичко би трябвало да бъде подкрепено от акционерите в Polymetal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР