Компанията Юнайтед груп разпространи официално изявление по повод спекулациите, че

...
Компанията Юнайтед груп разпространи официално изявление по повод спекулациите, че
Коментари Харесай

Юнайтед груп обясни за Левски и Магнитски

Компанията " Юнайтед груп " популяризира публично изказване във връзка спекулациите, че е пред придобиване на футболния " Левски ". Накратко - компанията на предприемача Драган Шолак, която в България има " Нова броудкастинг груп " и " Виваком ", признава за договаряния, само че отхвърля те да са на финалната права.

За последното имаше медийни изявления в последните дни. Те гласяха, че е въпрос на доста близко бъдеще " Юнайтед груп ", или по-точно " Спортс републик ", която ръководи спортния й бизнес, да стане мажоритарен притежател на " Левски ".

За интерес от страна на бизнес групата към клуба от " Герена " се приказва от финала за Купата на България против ЦСКА-София. След това тя провокира одит на ст. " Георги Аспарухов ". На база на това е направен разбор, който още не бил коментиран с управата на " Левски ".

Любопитен миг в декларацията е следното изречение:

" United Group и Sport Republic прецизно съблюдават използваните законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да договарят с лица и/или компании, глобени по световния закон „ Магнитски “. "

То е във връзка задълженията на " Левски " към компании на някогашния притежател на клуба Васил Божков. Избягалият в Дубай предприемач трансферира акциите на Наско Сираков, само че борчът в размер на милиони остава - най-малко официално. Отново съгласно медийни изявления, Божков бил споделил на Сираков, че няма да си ги желае, което правело договорката с " Юнайтед груп " " съвсем опечена ".
Пълното изказване:
" Във връзка с изявления в български медии, съдържащи изказвания за евентуално съглашение на United Group и/или Sport Republic за придобиване на ФК Левски, United Group и Sport Republic биха желали да заявят следното:

United Group неотдавна организира финансов и юридически разбор на ФК Левски, резултатите от който бяха показани и сега се преглеждат от управленията на United Group и Sport Republic. Анализът към момента не е коментиран със притежателите и/или управлението на  ФК Левски. 

United Group и Sports Republic към момента не са провеждали договаряния по отношение на придобиването на ФК Левски.

United Group и Sport Republic прецизно съблюдават използваните законодателства и регулации и не са преговаряли и няма да договарят с лица и/или компании, глобени по световния закон „ Магнитски “.  

United Group и Sport Republic няма да разясняват в бъдеще каквито и да било спекулации по тематиката. Компаниите ще разпространят публично мнение, когато договарянията бъдат финализирани, сполучливо или не. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР