Компанията Waymo, която Google отдели за разработката на автономните си

...
Компанията Waymo, която Google отдели за разработката на автономните си
Коментари Харесай

Waymo пуска изцяло автономни таксита в САЩ

Компанията Waymo, която Гугъл отдели за създаването на самостоятелните си коли, е съвсем подготвена с първата си кола. Според онлайн изданието The Information Waymo възнамерява да пусне напълно самостоятелно такси в границите на идващите няколко месеца.

Китайският аналог на Гугъл влага $1,5 милиарда в самостоятелните коли

Самоуправляващите се таксита ще се движат пробно в региона на Финикс, Съединени американски щати и това може да стане факт още до края на тази година. Алтернативният период е през първото полугодие на 2018 година, като това включва представянето на напълно самостоятелна кола с нужната инфраструктура.

Напълно самостоятелният автомобил на BMW ще е подготвен през 2021 година

Ако тези периоди се осъществят, стартирането на самостоятелната кола на Waymo ще стане към година по-късно от първичното предпочитание на изпълнителния шеф на Alphabet Лари Пейдж. Alphabet е холдингът, който е юридическият притежател на Гугъл и всички останали компании на интернет колоса и се ръководи от създателите на Гугъл.

Инженер на Uber: Мъск приказва нелепости за самостоятелните коли

Автономните коли натрупат опит посредством компютърни игри

Според The Information, услугата на Waymo ще се предлага първо в предградието Чандлър, където waymo до момента организираше голям брой проби на самостоятелните си коли. Районът е желан поради най-вече хубавото време, добре поддържаните улици дребното пешеходци и регулациите.

За в този момент обаче не е ясно по какъв начин самостоятелните таксита ще работят и дали ще разчитат на водач като аварийна мярка. Технически проблеми забавят Waymo да пусне повече самостоятелни коли, с цел да сътвори мрежа както желае. Повечето проблеми са със самите коли, а не с технологията на компанията. Желанието на компанията е да бъде първата подготвена с напълно самостоятелен автомобил, както бе и измежду първите, които започнаха да го създават преди няколко години.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК
СПОРТ Франция откри своя съвършен разузнавач в лицето на цесекар Най-известните футболни персони с присадена коса Битка на босовете в Арсенал, американец дава 525 милиона
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР