Компанията усвоява нови 7-нм и 5-нм технологични процесиSamsung ще използва

...
Компанията усвоява нови 7-нм и 5-нм технологични процесиSamsung ще използва
Коментари Харесай

Samsung вдига над 3GHz честотата на SoC за смартфони

Компанията усвоява нови 7-нм и 5-нм софтуерни процеси

Samsung ще употребява нова технология за чипове със идващото потомство процесорни ядра на ARM

Samsung уголемява партньорството си с английския разработчик на процесори ARM, с цел да пусне на пазара първите чипове, направени по 7- и 5-нанометров софтуерен развой FinFET, които ще работят на тактова периодичност 3 GHz и даже по-висока, оповестяват от корейската компания.

Новата технология ще се употребява в идващото потомство процесорни ядра на ARM – Cortex-A76. Очаква се 7-нанометровият софтуерен развой Samsung 7LPP (7 nm, Low Power Plus) да стане подготвен за произвеждане през втората половина на 2018 година

7LPP се обрисува като първата технология за произвеждане на чипове, в която Samsung употребява литография в крайния ултравиолетов диапазон (EUV). Технологичният развой 5LPE ще доразвие 7LPP, с цел да разреши увеличение на размера на силициевите кристали и понижаване на енергийното ползване.

Процесорното ядро Cortex-A76 ще размени Cortex-A75. То е по-производително с 50 до 150% от Cortex-A73, а от време на време преимуществото е десеткратно. В съпоставяне с Cortex-A75, продуктивността на новото ядро е с 35% по-висока, а енергийната успеваемост е по-добра с 40%; в дилемите за машинно образование преимуществото е 4-кратно.
още по тематиката
Първите едночипови системи (SoC), основани на ARM Cortex-A76 се чакат на пазара през идната година, прецизират от корейската компания, която се явява най-големият производител на смарт телефони в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР