Компанията удвои OLED асортимента си и пусна четири нови LCD

...
Компанията удвои OLED асортимента си и пусна четири нови LCD
Коментари Харесай

Panasonic с много иновации в телевизорите през 2019 г.

Компанията удвои OLED асортимента си и пусна четири нови LCD серии

Серията GX800 с процесор HCX поддържа HDR във всичките му разновидности
(снимка: Panasonic)

Японският производител Panasonic удвои броя на сериите си OLED тв приемници до четири през актуалната година, като в допълнение вкара четири нови серии 4К LCD тв приемници. В основните си анонси компанията сложи акцент върху концепцията „ По-добър живот, по-добър свят ”.

Всички OLED серии на Panasonic – GZ2000, GZ1500, GZ1000 и GZ950 – са оборудвани с ултра-мощния процесор HCX PRO Intelligent . Някои от новите модели LCD – GX940, GX900, GX800 и GX700 – удостоверяват уговорката на компанията да предложи функционалности от висок клас на необятен кръг консуматори. По-специално това се отнася за серията тв приемници GX800, основани на процесора HCX, които поддържат високия динамичен диапазон HDR във всичките му разновидности , Dolby Vision и звуковия формат Dolby Atmos.

OLED тв приемниците, както и флагманският LCD модел GX940, поддържат и HLG Photo – новия формат за статични фотоси, който придвижва и фотографията в света на HDR. Всички OLED модели също по този начин работят с известни гласови асистенти, тъй че могат да се интегрират безпроблемно в конфигурациите за образован дом.

Последните модели OLED и LCD екрани на Panasonic са способни да възпроизвеждат с лекост комплицирани подиуми с разнообразни равнища на бляскавост и контрастност, които са постоянно срещани при спортните излъчвания онлайн и екшън филмите.

Тънък като лист хартия…
(снимка: Panasonic)

Panasonic натъртва и на комфортни смарт функционалности в LCD сериите . Те включват ново начално меню My Home Screen 4.0 с напълно модифициран дизайн, който извежда смарт малкия екран на още по-високо равнище. Достъпът до VOD (видео наличие по заявка) е по-лесен, с помощта на модифицирания графичен потребителски интерфейс с директен достъп към телевизионно лъчение онлайн, свързани устройства и приложения, като Netflix, Amazon и YouTube. Към всички тези функционалности потребителите могат да прибавят на началния екран и най-често гледаните телевизионни стратегии.

Тази година Panasonic показа и новия си тв приемник GZ2000 с персонализиран Professional Edition 4K OLED панел , съдържащ редица градивни усъвършенствания. Настроен и усъвършенстван от фамозен холивудски кино експерт, новият панел се отличава с изключителна акуратност и точност на цветовете, както и със доста усъвършенствани междинни равнища на бляскавост.

OLED моделът GZ2000 OLED е определян като „ най-кинематографичния тв приемник в света ”
(снимка: Panasonic)

GZ2000 е водещият OLED тв приемник на компанията за 2019 година, определян като „ най-кинематографичния тв приемник в света ”, който поддържа HDR10+, Dolby Vision HDR и Dolby Atmos, както и HLG Photo – новият формат за статични изображения.

През 2019 година Panasonic показа също идея за транспарантен OLED екран по време на „ Salone del Mobile ” в Милано, Италия – най-голямото ревю за обзавеждане и начин на живот в света. Иновативната идея бе част от инсталацията на швейцарската марка за мебели Vitra. Прозрачният OLED екран е вграден в дървена рамка и прилича стъклен долап. Като подобен, той се вписва естествено във всяко модерно жилищно пространство.

Прозрачният OLED екран е вграден в дървена рамка и прилича стъклен долап
(снимка: Panasonic)

Друг значим анонс от Panasonic през годината бе, че всички OLED тв приемници от продуктовата гама на компанията за 2019-та са сертифицирани като „ Телевизори, предложени от Netflix ” (Netflix Recommended TV).

На водещото софтуерно ревю IFA 2019 компанията разгласи, че ще внедри режима „ Filmmaker Mode ” ( Режисьорски режим ) в определени модели тв приемници за 2020 година Това е фабрично заложен режим, който деактивира някои обработки в тв приемника, като да вземем за пример изглаждане на придвижванията, за по-добро запазване и предаване на креативните планове.

MegaCon с два панела интегрира половинвековния опит на Panasonic в телевизионната техника
(снимка: Panasonic)

На IFA 2019 Panasonic показа и още един извънреден първообраз на тв приемник. С кодово име MegaCon – от Мега Контраст (Mega Contrast), тв приемникът употребява два LCD пласта, с цел да обезпечи характерности на черния цвят, съизмерими с тези на OLED тв приемниците и в същото време дарба за реализиране на доста висока бляскавост на облика. MegaCon с два панела е създаден със лични технологии на компанията. В него е употребен главен модул, създаден от Panasonic, и е внедрен над половинвековния опит на Panasonic в региона на телевизионната техника.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР