Компанията TIB Molbiol, дъщерно дружество на фармацевтичния гигант Roche, е

...
Компанията TIB Molbiol, дъщерно дружество на фармацевтичния гигант Roche, е
Коментари Харесай

Създадоха специални тестове за варианта Омикрон

Компанията TIB Molbiol, дъщерно сдружение на фармацевтичния колос Roche, е разработилa три нови тестови комплекта, които оказват помощ за откриването на разновидности в новия вид на ковид Омикрон. Това заяви Roche в петък, съобщи Ройтерс.
"Можем да предложим тест, който разпознава съответно новия вид B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2, с цел да помогнем за по-доброто схващане на разпространяването и държанието му ", сподели Томас Шинекер, началник на Roche Diagnostics.
Според Световната здравна организация (СЗО) необятно публикуваните проби могат да засекат болестта, само че множеството PCR проби не могат да създадат разлика сред Омикрон и Делта, който продължава да е преобладаващият и най-заразен вид все още.
Новите комплекти за тестване на Roche и TIB Molbiol, които са предопределени единствено за изследователска приложимост, могат да разграничат разновидностите, присъщи единствено за Омикрон. По този метод ще оказват помощ на откривателите да проучат разпространяването му спрямо останалите варианти. Могат да се употребяват и за наблюдаване на евентуалното влияние на лечебните средства, имунизациите и интервенциите в региона на публичното здраве върху разпространяването на разновидностите.
Миналата седмица СЗО дефинира разновидността Омикрон като представляващ "висок риск " и съобщи, че той може да се предава по-бързо от другите форми на вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР