Компанията става част от проекта за цифрово бъдеще LabCampusSiemens ще

...
Компанията става част от проекта за цифрово бъдеще LabCampusSiemens ще
Коментари Харесай

Siemens ще дигигализира летището в Мюнхен

Компанията става част от плана за цифрово бъдеще LabCampus

Siemens ще употребява IoT платформата си MindSphere за нови цифрови приложения на летището в Мюнхен

Летище Мюнхен се контракти за стратегическо партньорство в областта на дигитализацията със Siemens и други сътрудници за взаимна работа по цифровото бъдеще. През идващите години участниците в плана ще употребяват разбори на данни, технологии от сферата на интернет на нещата (IoT) и изкуствен интелект, с цел да подобрят енергийната успеваемост на летищните здания и логистиката на системата за обработка на багаж.

Плановете плануват също потребление на цифровите технологии, с цел да се направи по-приятно времето, което пасажерите прекарват на летището. За да реализира тези цели, Siemens става сътрудник в LabCampus – огромен план за цифровото бъдеще на летището.

LabCampus е новият иновационен център на летище Мюнхен. В него компании, започващи компании, университети и проучвателен институти би трябвало да работят дружно в областта на новите технологии. В този междудисциплинарен център Siemens и летище Мюнхен ще създават пионерски решения в региона на нововъведенията, като да вземем за пример подвижността и енергийното ръководство, както и сигурността и сигурността.
още по тематиката
В момента Siemens концентрира разработките си върху пет области на нововъведения. Това включва интелигентно ориентиране на пътническите потоци, безпроблемно следене на багажа, рейсове, които се движат самостоятелно на територията на летището, както и предсказуема поддръжка и употреба на системи като обработка на багаж и сградни технологии.

За тeзи цели Siemens ще употребява своята отворена, основана на облака операционна IoT система MindSphere. На нейна основа могат да се създават и ръководят нови приложения и цифрови услуги. Този метод дава опция за бързо събиране и оценка на големите количества данни, генерирани на летището. Отделните бази данни са свързани между тях и по този метод от тях се получава информация за по-нататъшна оптимизация.

Siemens си сътрудничи с летище Мюнхен през последните 20 години. Там звеното на компанията Siemens Postal, Parcel & Airport Logistics (SPPAL) конфигурира системата за обработка на багаж за терминал 2 и достави нейното уголемение за сателитния терминал, открит през 2015 година Тази система, която е с дължина 45 километра, обработва до 17 800 броя багаж на час.

Миналата година договорът за употреба и поддръжка на цялата система бе възобновен. Освен това специалистите от  SPPAL понастоящем работят по ново решение за безпроблемно следене на багаж. Така камери, носени от личния състав, би трябвало автоматизирано да сканират багажа – задача, която до момента се извършва ръчно и бе доста трудоемка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР