Компанията спечели още четири златни медала в престижните награди Career

...
Компанията спечели още четири златни медала в престижните награди Career
Коментари Харесай

За втора поредна година TRANSPRESS е Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика

Компанията завоюва още четири златни медала в влиятелните награди Career Show 2022

Само за година “зеленият ” тим се усили с 15% до повече от 800 експерти

За втора поредна година TRANSPRESS е победител в категорията “Най-добър шеф в бранш Транспорт и логистика ” на влиятелните награди Career Show. Компанията сграбчи още четири златни медала в категориите “Еко шеф ”, “Динамично разрастваща се компания ”, “Стратегия за присъединяване в събитие ” и “Стратегия за противоположна връзка ”.

“Щастливи и признателни сме, че за втора поредна година напъните и самодейностите ни като шеф бяха оценени. Вярваме обаче, че това е въпрос на дълготрайна визия и непрекъсната екипна работа, а не еднократно нанагорнище преди всичко на почетната стълбичка. ”, безапелационен е Веселин Стоянов, създател на TRANSPRESS. “Затова най-голямата премия за нас е, когато хората ни са задоволени, самодейни, усещат поддръжка и схващане и идват с готовност на работа. ”, добавя той.

В условия на конкурентен пазар на труда през 2021 година TRANSPRESS усилва екипа си с близо 15% - от 700 на 800 експерти. Това е резултат освен от сполучливата политика за привличане на нови, само че и високото равнище на задържане на досегашни чиновници. Сред целите на TRANSPRESS като шеф са обезпечаване на конкурентни условия на труд и добра работна среда, повишение на мотивацията и ангажираността на хората, развиване на корпоративната просвета, възстановяване на вътрешната връзка и опциите за противоположна връзка, както и развиването на работодателската марка.

“Стабилно сме в Топ 3 на работодателите в автомобилния превоз у нас във връзка с пакетите хонорари за професионални водачи, а през последните месеци направихме и сполучлива актуализация на възнагражденията за всички чиновници, в това число създаването и въвеждането на качествено нов модел за пакетите хонорари на складовите служащи, тежките и леки куриери. ”, изясняват от компанията.

През последната година TRANSPRESS осъществя и серия от начинания, ориентирани към възстановяване на корпоративната просвета, връзката и мотивацията на екипа. В програмата “Петъчен обяд ”, отличена в категорията “Стратегия за противоположна връзка ” създателят на компанията Веселин Стоянов провежда неофициални връзки с общо над 100 чиновници от разнообразни екипи и градове в страната. Продължава интензивно и развиването на програмата “Път за дамите ” за привличане на дами за професионални водачи продължава да се развива, като през последните две години са се включили още 10 дами водачи. Компанията влага стабилно в разнообразни стратегии за образование и мотивация на чиновниците, измежду които профилирани образования за професионални водачи, включително за дейно и екологично шофиране, образования за мениджърски и лидерски умения, профилирани образования на комерсиалния екип, информационни образования.

През последната година TRANSPRESS осъществя серия от капиталови планове, свързани с разширение на мрежата и повишение на потенциала й, в допълнение възстановяване на успеваемостта на интервенциите, въвеждането на новаторски “умни ” решения с грижа за хората и околната среда и визия за стабилно развиване. С влагане от 11 млн. лв. следва да проработи новият логистичен център в Индустриален парк София - Божурище с най-голямата крос-докинг платформа за палетни колета у нас.

Основен приоритет при построяването на новия логистичен център е и потреблението на новаторски и “зелени ” софтуерни решения. Те са заложени на планово равнище посредством разнородни енергоспестяващи системи, които усъвършенстват успеваемостта на постройката, в това число подготовка за инсталиране на фотоволтаична апаратура на покрива.
Складът също ще бъде оборудван с последно потомство високоефективни и “зелени ” подемни машини. В сходство с трендовете за развиване на превоза ще бъдат построени и зарядни електрически станции.

24 млн. лв. са вложени през последната година и в екологичен и новаторски автопарк, като той е повишен с над 30% от 300 на над 400 транспортни средства. Средната възраст на товарните коли е под 1,5 години. Изборът им е съгласуван с главния приоритет за понижаване на разхода на гориво и нездравословни излъчвания. Във флотилията на TRANSPRESS към този момент оперират и електрически товарни бусове и електрически товарни колела за разнасяне на куриерски колета в огромните градове.
Въпреки провокациите на икономическата среда, през последната година TRANSPRESS резервира и възходящата наклонност за растеж на оборотите с темпове над 20% и нарастване във всички бизнес линии. Корпоративните клиенти към този момент са над 18 хиляди, а годишно се обработват над 2 млн. колета.

За TRANSPRESS
TRANSPRESS e една от водещите транспортно-логистични компании и водач в транспорта на палетни колета в България. Тя е на пазара към този момент 30 години, а през днешния ден има екип от 800 експерти, автопарк от над 400 товарни автомобила, 13 логистични центъра у нас. Благодарение на партньорството си с интернационалния колос DACHSER оперира в мрежа от 430 местоположения в цяла Европа. TRANSPRESS обезпечава транспорт на над два милиона колета годишно и цялостна гама транспортни и логистични услуги.

*Източник: TRANSPRESS
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР