Компанията SpaceX, собственост на американския предприемач Илон Мъск, уведоми Министерството

...
Компанията SpaceX, собственост на американския предприемач Илон Мъск, уведоми Министерството
Коментари Харесай

Илън Мъск спира финансирането на Starlink в Украйна

Компанията SpaceX, благосъстоятелност на американския бизнесмен Илон Мъск, уведоми Министерството на защитата на Съединени американски щати, че към този момент не е в положение да финансира работата на сателитната информационна система Starlink, осигуряваща интернет връзцка в Украйна. Това заяви малкия екран CNN, базирайки се на документи, с които разполага.

„ За неустановен интервал от време не сме в положение да продължим да предоставяме на Украйна терминали Starlink или да плащаме за употребата на съществуващи терминали “, цитира CNN текста на писмо, което шефът по държавните поръчки на SpaceX е изпратил през септември до Пентагона.

Според малкия екран писмото съдържа искане към Министерството на защитата на Съединени американски щати да заплати доставката на спомагателни терминали Starlink за Киев, както и финансиране на работата на системата в полза на украинските управляващи и военните. Общо става дума за разпределяне на $124 млн $ посредством Пентагона до края на тази година, твърди CNN.

Според данните, представени от телевизионната компания, към 85% от 20-хилядите терминали Starlink, предоставени на Украйна, са платени от трети страни, в това число от управляващите на Съединени американски щати, Англия и Полша. Те са поели и почти 30% от разноските, свързани с работата на услугата на територията на Украйна, показва CNN. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР