Компанията SpaceX на Илън Мъск (Elon Musk) започна подготовката за

...
Компанията SpaceX на Илън Мъск (Elon Musk) започна подготовката за
Коментари Харесай

SpaceX скоро ще стартира глобален тест за осигуряване на Starlink връзка за обикновените смартфони

Компанията SpaceX на Илън Мъск (Elon Musk) стартира подготовката за световното тестване на сателитната информационна система Starlink. Както оповестява PCMag, компанията е подала молба до Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати (FCC) за позволение за тестване на системата в редица страни отвън Съединени американски щати. В това число Австралия, Канада и Япония.

Според показаните документи тестванията на технологията за свързване на елементарните смарт телефони със спътниците Starlink ще стартират отвън Съединени американски щати. Всичко ще стартира на 1-ви май и ще продължи 180 дни. В рамките на тестванията SpaceX ще дава непосредствено интернет връзки от спътниците към елементарните смарт телефони. Това ще стане благодарение на технологията Direct to Cell.

В Съединени американски щати SpaceX възнамерява да дава клетъчен широколентов достъп в партньорство с оператора AT&T. В другите страни компанията подписва съглашения за съдействие с локалните телекомуникационни оператори, с цел да употребява техния лицензиран радиочестотен набор за даване на интернет достъп на техните клиенти благодарение на спътник. Тя към този момент е сключила съглашения със седем оператора, в това число Rogers в Канада, Optus в Австралия и KDDI в Япония.

В документа, изпратен до FCC, компанията декларира, че може да разшири тестванията на Starlink за мобилна връзка на четири други пазара, в това число Нова Зеландия, Чили, Перу и Швейцария. Но преди този момент ще би трябвало да получи утвърждение за тестванията от съответните локални държавни управления.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР