Компанията Rusatom Overseas, която отговаря за изграждането на АЕЦ и

...
Компанията Rusatom Overseas, която отговаря за изграждането на АЕЦ и
Коментари Харесай

„Росатом“ ще предложи мерки за развитие на водородна енергетика


Компанията Rusatom Overseas, която дава отговор за построяването на АЕЦ и центрове за нуклеарна просвета и технологии на задграничните пазари на Русия, ще направи проучвания, нужни за създаването на цялостна стратегия и пътна карта в региона на водородната енергетика в световен и народен мащаб.

Голямата част от създавания водород в индустрията в света се получава посредством процеса на така наречен парова преработка на метана, в който водната пара при температура 700-1000 градуса по Целзий се смества с метан под налягане в наличие на катализатор. Водородната енергетика въз основата на АЕЦ е едно от направленията на комплексната стратегия за развиване на науката и технологиите, препоръчани от „ Росатом “.

Водородът като химически реагент е нужен за химическата и хранително-вкусовата индустрия, нефтопреработката, металургията и други браншове. Той става все по-разпространен както като екологично чисто автомобилно гориво, по този начин и в самостоятелни източници на електрическа енергия с мощ до няколко хиляди киловата.

„ Росатом “ има технологии, които в средносрочна вероятност ще разрешат произвеждане на водород в промишлени размери с високо конкурентни параметри на стойност, екологична толерантност и непорочност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР