Компанията Райнметал води преговори с Киев за построяване на танков

...
Компанията Райнметал води преговори с Киев за построяване на танков
Коментари Харесай

Райнметал иска да построи завод за танкове в Украйна

Компанията " Райнметал " води договаряния с Киев за изграждане на танков цех в Украйна, съобщи шефът на немския защитителен тръст Армин Папергер в изявление за в. " Райнише пост ".

Папергер сподели, че заводът може да бъде издигнат за към 200 милиона евро. По думите му предприятието може да създава до 400 танка " Пантера " годишно.

Той дефинира договарянията с украинското държавно управление като " обещаващи " и изрази очакване да бъде взето решение по въпроса " в идващите два месеца ".

Според него Украйна се нуждае от 600-800 танка за победа против Русия, а с цел да бъде събрано това количество, би трябвало бързо да стартира произвеждане на нови танкове. " Дори в случай че Германия съобщи всички 300 танка " Леопард 2 ", с които разполага Бундесверът, това ще бъде прекомерно малко ", сподели той.

При настоящето състояние " Райнметал " е в положение да достави към 250 танка по отношение на войната в Украйна, а работата върви на цялостни обороти, съобщи Папергер. Той изясни, че към този момент са готови повече от 40 бойни машини на пехотата " Мардер ", а до края на годината броят им ще бъде към 100.

По думите му от 50 танка " Леопард 2A4 " към 30 са подготвени, а също така има към 100 танка " Леопард 1 " от по-стари модификации, от които могат да се създадат 88 машини още веднъж годни за приложимост.

Според него войната в Украйна ще продължи " евентуално още години ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР