Компанията планира да пусне направо 7-нм чипове през 2022 годинаIntel

...
Компанията планира да пусне направо 7-нм чипове през 2022 годинаIntel
Коментари Харесай

Intel ще пропусне 10-те нанометра при десктоп процесорите

Компанията възнамерява да пусне напряко 7-нм чипове през 2022 година

Intel ще продължи да създава десктоп процесорите си по 14-нанометрова технология до 2022 година (снимка: Intel)

Intel изцяло е отменила проектите си за стартиране на настолни процесори, основани на 10-нанометрова технология, и ще премине напряко към 7 нанометра през 2022 година, твърди немският издание HardwareLuxx, базирайки се на източници от компанията.

Цялата линия от 10-нанометрови процесори за настолни компютри е анулирана и потребителите, които чакаха десктоп чипове, направени по по-тънък от 14 нм софтуерен развой, ще би трябвало да изчакат до 2022 година Това не важи за мобилните консуматори, защото Intel към този момент доставя 10-нм чипове за преносими компютри.
още по тематиката
Според източниците, потенциалът на Intel за 10-нанометрово произвеждане просто няма да е задоволителен, с цел да задоволи всеобщия пазар, заради което подмяната на 14-нанометровия развой при десктоп чиповете е отсрочена с три най-малко три години.

В момента Intel създава две нови семейства настолни процесори – Comet Lake-S 2020 и Rocket Lake-S 2021. И двете ще бъдат създадени по усъвършенствана 14-нанометрова технология.

Едва през 2022 година Intel ще стартира да доставя чипове за настолни системи с в действителност нова микроархитектура. Първата лястовица ще бъде 7-нанометровата линия десктоп процесори Meteor Lake.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР