Компанията Perfect Day от Калифорния създаде мляко в лабораторни условия

...
Компанията Perfect Day от Калифорния създаде мляко в лабораторни условия
Коментари Харесай

Скоро ще можем да пием създадено в лаборатория мляко без лактоза

Компанията Perfect Day от Калифорния сътвори мляко в лабораторни условия без помощта на крави. По този метод жестокостта към животните е сведена до нула, а напитката съдържа всички значими питателни субстанции. Нещо повече – това клетъчно мляко може и да се появи скоро на пазара.

Perfect Day към този момент разполага с артикули, за които твърди, че са положителни тъкмо толкоз, колкото оригинала, в това число основан в лабораторни условия сладолед и кисело мляко, които към този момент продават в разнообразни магазини в Съединени американски щати в желанието си да се преборят с другите проблеми, свързани с благосъстоянието и околната среда в млечните ферми.

Клетъчното мляко се появява в миг на невиждани нововъведения в областта на хранителната промишленост. Технологията за основаване на клетъчно месо се развива с впечатляващи скорости – пилешко, основано в лаборатории, към този момент се продава в Сингапур, а заведения за хранене от висок клас в Тел Авив сервират клетъчно месо. На фона на обстоятелството, че наредби на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати позволяват месото да навлезе на пазара, а производителите усилват своя продуктивен потенциал, лека-полека от ден на ден клетъчните скотски артикули ще стартират да се появяват на пазара.

Що се отнася до Perfect Day, фокусът на компанията пада върху млечните артикули. Не е загадка, че млякото е извънредно мъчно за реплика – то съдържа коктейл от протеини и мазнини, които лабораториите непрекъснато се мъчат да пресъздадат по неестествен път. Въпреки тези провокации, Perfect Day са безапелационни – техните артикули не са млечни други възможности, те са мляко.

За да сътвори млякото, компанията  прибягва до изпитаните способи за произвеждане на протеини в лабораторни условия. Те взимат гени от крави (извлечени по изцяло неусетен метод посредством тампони) и ги съчетават с гъби. Гъбите порастват бързо, потвърдили са се през годините, че са безвредни, и са изключително положителни в производството на скотски протеини – ето за какво те са идеалният избор за основаването на мляко без крава. Perfect Day създава големи количества мляко извънредно бързо с помощта на великански казани за ферментация, цялостни с гъби, произвеждащи млечни протеини. Най-хубавото в тази ситуация е, че крайният артикул е без лактоза и без  холестерол.

Бихте ли консумирали сходен артикул?

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР