Компанията откри и информационна стена в Софийския университет с фокус

...
Компанията откри и информационна стена в Софийския университет с фокус
Коментари Харесай

DEVIN отбелязва една година като B Corp™ с участие на конференция в БАН по повод Световния ден на водата

Компанията откри и осведомителна стена в Софийския университет с фокус върху устойчивия бизнес модел

 

Водещата у нас компания за минерална и изворна вода DEVIN отбеляза първата годишнина на узаконяването си като B Corp™ с присъединяване си на конференция в Българската академия на науките. Тя се провежда от Института за проучвания на климата, атмосферата и водите към Българска академия на науките, Българската асоциация по водите и Министерството на районното развиване и благоустройството във връзка Световния ден на водата (22 март) и Световния ден на метеорологията (23 март). В събитието като преподавател се включи Петя Манастирска, управител „ Устойчиво развиване и качество “ в DEVIN. Тя се спря върху виновното ръководство на водите в подтекста на бизнес модела B Corp™.



Отделно на 22 март в Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ Българската асоциация на КСО експертите (БАКСОС) организира своето Общо заседание. По време на събитието Петя Манастирска и доцент доктор Марина Стефанова, началник на магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “, показаха пред членовете на БАКСОС, посетители и студенти B Corp™ придвижването и положителните практики на бизнеса в посока стабилно развиване. На срещата се откри и специфична осведомителна стена, направена с поддръжката на DEVIN, която среща студентите в Стопанския факултет с устойчивия бизнес модел, който е част от философията на B Corp™.



„ Като компания, сертифицирана като B Corp™, непрекъснато отчитаме въздействието си върху хората и планетата във всичко, което вършим: като шеф, във връзка с силата, която използваме, и на въглеродния отпечатък от нашата активност, във връзка с локалните общности и локалната природа, както и въздействията по цялото продължение на веригата ни за доставки. Гордеем се да сме част от глобалбата общественост на Benefit Corporations, с която споделяме обща визия – приобщаваща, обективна и регенерираща икономическа система за всички хора и планетата. Общност, която употребява силата на бизнеса, с цел да прави положително “, разяснява Петя Манастирска – мениджър „ Устойчиво развиване и качество “ в DEVIN.



B Corp™ (от Benefit Corporation – корпорация от полза) е интернационално придвижване, сплотяващо над 6 хиляди компании от целия свят, които споделят едни и същи полезности и работят дружно, с цел да оказват позитивно и значимо влияние върху света към тях. Сертифицираните B Corp™ компании са бизнеси от ново потомство, които балансират сред своята социална задача и облагите си, а DEVIN е измежду първите у нас, получили документа. За да се снабди със документ B Corp™, дадена компания би трябвало да доближи извънредно високи стандарти за обществени и екологични действия. В същото време тя би трябвало да промени структурата си на ръководство, с цел да бъде виновна пред всички заинтригувани страни и да показва допустимо най-голяма бистрота.

 

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.   

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е измежду първите български компании, носители на влиятелния документ B Corp™, който отличава бизнеси, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР