Компанията очаква увеличение на приходите с появата на новата операционната

...
Компанията очаква увеличение на приходите с появата на новата операционната
Коментари Харесай

Windows 12 излиза следващата година, твърди Intel

Компанията чака нарастване на приходите с появяването на новата операционната система

Нова версия на Windows се чака да раздвижи пазара на лични компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Не за първи път чуваме за Windows 12 – последваща версия на най-пополярната десктоп операционна система. Според някои източници, новото създание на Microsoft ще се появи на пазара през 2024 година.

Intel, производителят на процесори за районен съд и сървъри, твърди, че идната година ще излезе нова версия на Windows. Финансовият шеф на компанията Дейвид Зинснер разгласи това на конференцията Citi, като означи, представен от The Verge, че Intel чака приходите ѝ да набъбнат с появяването на новата Оценка за съвместимост.
още по темата
В случая сметката е елементарна: с излизане на нова версия на Windows доста консуматори ще решат да актуализират компютрите си, а за Intel това значи спомагателни продажби на процесори (и не само).

По-рано Intel разгласи своите мобилни процесори Meteor Lake, в това число за идващото потомство Windows. Съдейки по наличните течове на информация, предстоящата операционна система ще се назовава Windows 12.

Премиерата на Meteor Lake е планувана за декември, а първите преносими компютри, основани на тези процесори, явно ще се появят при започване на 2024 година Новите чипове ще бъдат първите от Intel, които разполагат с AI хардуер. Твърди се, че Windows 12 също ще сложи мощен акцент върху изкуствения разсъдък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР