Компанията обяви нова инициатива Project Union на Build 2020Microsoft се

...
Компанията обяви нова инициатива Project Union на Build 2020Microsoft се
Коментари Харесай

Microsoft обединява UWP и Win32 платформите

Компанията разгласи нова самодейност Project Union на Build 2020

Microsoft се пробва да интегрира двете платформи за приложения UPW и Win32
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов проект, ориентиран към консолидиране на UWP и класическите Win32 приложения, разгласи Microsoft по време на конференцията за разработчици Build 2020, която стартира онлайн през вчерашния ден.

Компанията е изправена пред обстоятелството, че стратегиите за UWP не са толкоз известни, колкото се очакваше в началото. Повечето разработчици са фокусирани върху основаването на Win32 приложения, защото доста хора не престават да употребяват Windows 7 и Windows 8.

Universal Windows Platform (UPW) разрешава разработка на приложения за всяко Windows устройство – PC, Xbox One, HoloLens и други – и публикуването им в Store.  UWP е част от Windows 10 и Windows 10 Mobile и не работи на по-ранните версии на Windows.

От самото начало Microsoft даде обещание, че Win32 стратегиите ще се оферират във фирмения магазин за приложения Store и с течение на времето на това се обръща все по-голямо внимание. UWP функционалностите започнаха да се появяват в приложения за платформа, която, наподобява, скоро ще бъде изцяло остаряла.
още по тематиката
Разработчиците прибавят Fluent Design към приложения, основани на Win32 (набор от Windows APIs на Microsoft, употребявани за разработка на 32-битови приложения), и даже ги прекомпилират за работа на компютри, основани на ARM64.

С Project Reunion, Microsoft в действителност се пробва да интегрира двете платформи за приложения. Компанията има намерение да отдели API-тата на Win32 и UWP от операционната система. Разработчиците ще могат да получат достъп до тях посредством системата за ръководство на пакети NuGet, като по този метод се основава обща платформа.

На Microsoft следва да се увери, че новите приложения или обновените версии на съществуващите стратегии работят във всички поддържани версии на операционната система. Очевидно тук се подразбират по-старите версии на Windows 10, защото Windows 7 към този момент не се поддържа.

Поради това, че платформата Project Reunion няма да бъде обвързана с Оценка за съвместимост, Microsoft ще може да разшири опциите й, без да е належащо да актуализира операционната система. Пример за функционалност, отделена от операционната система, е WebView2, основана на Chromium.

Microsoft работи над всички тези неща от известно време с WinUI – най-модерния си потребителски интерфейс за разработка на приложения, а първата стъпка на Project Reunion е WinUI 3, първата обществена версия на който беше оповестена на Build 2020.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР