Компанията Nexo излезе с ново отворено писмо до медиите. След

...
Компанията Nexo излезе с ново отворено писмо до медиите. След
Коментари Харесай

Nexo призна, че е финансирала политически партии, но отхвърли всички обвинения

Компанията Nexo излезе с ново отворено писмо до медиите. След разкритията на прокуратурата през днешния ден за активността на компанията и извършените от редица страни, в това число България следствия, от криптокомпанията оповестиха, че не финансирали противозаконни дейности, тероризъм или са прали пари.
От Nexo виждат в дейностите на прокуратурата политически претекстове и допълват, че от компанията са финансирали предизборни акции на политическите сили Политическа партия и Демократична България, само че водени само от „ будна гражданска съвест “.

Ето и цялото мнение на Nexo: 
Nexo изрично и еднопосочно отхвърля всички обвинявания от страна на българската прокуратура на днешния брифинг. Платформата на Nexo не е употребена за изпиране на пари и финансиране на противозаконни дейности, в това число тероризъм, както и за заобикаляне на наказания, не са осъществявани финансови и данъчни закононарушения и това ще бъде потвърдено по законоустановения ред пред българските съдилища.
Видно от изказването на Прокуратурата, участниците в следствието не познават сферата, в която оперира компанията ни, и присъщите й специфики.

● Nexo счита, че дейностите на прокуратурата са политически стимулирани, както излиза наяве от 7000-те изявления в жълто-кафявите медии и опитите да се свържат политическите обединения „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ с Nexo.
Когато, водени от будна гражданска съвест и дейна позиция, членове на екипа на Nexo са дарявали парични средства на политически партии, това е било по транспарантен метод и в сходство със закона за политическите партии.
● Прокуратурата продължава да не открива интернационалния детайл за акцията против Nexo, нито каквато и да било връзка няколкото изброени на инцидентен принцип юрисдикции, в които Nexo има регистрирани юридически лица. Цитирането на общоприет текст от задгранична работа за сигурност евентуално е обвързван с искане на информация от българска страна.
Ръководството на Nexo е в ежедневна връзка с редица регулатори из целия свят и от естеството на диалозите излиза наяве, че няма никаква интернационална съгласуваност.
● Nexo е измежду крипто фирмите с най-високи стандарти във връзка с “познавай-клиента-си ” и ограниченията срещу изпирането на пари. Отвъд общоприетите начини на всяка финансова институция, Nexo употребява услугите на компании като Chainalysis, които се употребяват в това число от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ. Това разрешава на нашите експерти, придобили специфична подготовка в Съединени американски щати по отношение на битката против изпирането на пари и финансирането на тероризма, да открият по неоспорим метод произхода на влизащите на платформата крипто активи и дестинацията на изтеглените от платформата такива. Всички подозрителни случаи са навреме докладвани на съответните органи в юрисдикциите по компетентност.
● След експлоадирането на войната в Украйна и последвалите наказания, Nexo предприе една от най-стриктните политики във връзка с глобените територии и човеци вследствие на съветската експанзия. Нещо повече, бяхме и измежду първите, които спомогнаха в набирането на средства за жертвите. Очевидно това не се харесва на редица про-руски кръгове в българския политически живот.
● Nexo e водеща институция в областта на финансовите услуги за цифрови активи и дава услугите си на милиони удовлетворени клиенти. Притежава над 50 лиценза и регистрации в разнообразни юрисдикции в международен мащаб, което е отзив за високите стандарти, на които компанията дава отговор. Компанията ангажира най-хубавите международни адвокатски адвокатски фирми за построяването на бизнес моделите си съгласно условията на динамичната регулаторна рамка в юрисдикциите, в които оперира.
● Дружество от групата на Nexo, предоставящо аутсорсинг услуги, е горделив шеф на над 600 души в България и е измежду образците за компания, платила десетки милиони левове под формата на налози и осигуровки.
● Nexo ще предяви искове за всички претърпени имуществени и неимуществени вреди вследствие на незаконосъобразни дейности, като за задачата е заело американски консултанти, специализиращи точно разбор на исковете (claim analysis). По първични изчисления исковете ще са за стотици милиони долари, които подсещаме, че ще излязат от джоба на българския поданик, което значи от всички нас.
● Във връзка с мненията в медиите, обществените мрежи и общественото пространство, обръщаме внимание, че сферата, в която оперираме, изисква високи равнища на профилирани знания и всяко говорене по тематиката без нужната експертиза основава предпоставки за операции и пораждa подправени вести, които не са в полза на обществото и бизнеса.
 
 
13 Яну 202310113 Яну 20239113 Яну 20236013 Яну 202338013 Яну 202337513 Яну 202390КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023269511 Яну 202368911 Яну 202355228 Дек 2022850
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР