Компанията Netflix (Нетфликс) ще направи промени в бюджетната тарифа на

...
Компанията Netflix (Нетфликс) ще направи промени в бюджетната тарифа на
Коментари Харесай

Netflix ще забрани споделянето на акаунти

Компанията Netflix (Нетфликс) ще направи промени в бюджетната цена на услугата, спонсорирана частично от реклами - видео резолюцията ще се усили от 720 на 1080 p и ще се появи опция за гледане на медийно наличие на две устройства по едно и също време. В същото време на потребителите в Съединени американски щати ще бъде неразрешено да споделят един акаунт сред разнообразни семейства - такива ограничения към този момент са признати в Канада и някои други страни.

Разделителната дарба на абонаментния проект " реклама " ще се усили от през днешния ден на 1080 p за потребителите в Канада и Испания. В другите страни сходна функционалност ще се появи малко по-късно. Компанията чака, че тази смяна ще направи цената по-привлекателна за още по-широк кръг консуматори. Още повече, че бюджетният проект прибавя опция за гледане на видео на две устройства по едно и също време.

Планът за 6,99 $ беше показан през ноември предходната година. Според компанията приходите в Съединени американски щати от всеки клиент на промоционалната цена като цяло са по-високи от приходите от изцяло платените абонаменти, струващи 15,99 $ на месец. Netflix акцентира, че на потребителите на бюджетната цена обезпечава достъп до 95% от наличието на уеб страницата - сходна скица се оказала преференциална освен за потребителската публика, само че и за бизнеса.

Приходите и облагата за първото тримесечие почти съответстват със междинните оценки на анализаторите. Печалбата на акция доближи 2,88 $, а приходите - 8,162 милиарда $. Insider Intelligence предвижда, че Netflix ще генерира 770 млн. $ доходи от реклама през тази година, а през 2024 година тази цифра ще нарасне до 1,9 милиарда $. От януари до март Netflix набра 1,75 млн. клиенти, което не дава отговор на прогнозата на анализаторите за 2,06 млн. клиенти, оповестява Dir.bg.

В същото време Netflix систематично стяга политиката си във връзка с опцията за шерване на пароли за шерване на сметки сред разнообразни семейства, което е доста публикувана процедура по света. Съобщава се, че тази функционалност към този момент ще бъде блокирана в Съединени американски щати. Преди това тя беше неразрешена в Канада, Нова Зеландия, Испания и Португалия и се оказва, че макар недоволството на потребителите броят на платените абонаменти единствено нараства, макар че някои клиенти се отхвърлят от услугите на Netflix.

Друга вест е обвързвана с рационализирането на активността на Netflix. Компанията има намерение скоро да закрие уеб страницата за продажба на дискове DVD.com. Услугата за търговия с DVD по пощата ще бъде закрита след 25 години работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР