Компанията на прочутия дизайнер Хенрик Фискер обяви че си сътрудничи с китайския

...
Компанията на прочутия дизайнер Хенрик
Фискер обяви че си сътрудничи с
китайския
Коментари Харесай

Автономният шатъл Fisker Orbit излиза на пътя догодина

Компанията на фамозния дизайнер Хенрик Фискер разгласи че си сътрудничи с китайския конгломерат Hakim Unique Group, който включва над 160 компании и се занимава още с развитие на “интелектуална ” градска инфраструктура.

Партньорите се занимават сега със създаването на “най-привлекателния в света самостоятелен шатъл ”, а името на проекта е Fisker Orbit. Става дума за електромобил, който би трябвало да е подготвен към октомври 2018-а година. Фискер дава отговор за дизайна и технологиите, а Hakim Unique Group за маркетинга и финансирането на плана.

Първия модел на компанията Fisker Inc. - седанът EMotion с цена $129 900, ще отпразнува премиерата си при започване на януари по време на ревюто CES в Лас-Вегас. Клиентите ще получат този динамичен електрокар едвам в 2019-а, което значи, че Orbit ще излезе на улиците по-рано.

Характеристиките на шатъла към този момент се държат в загадка. Предполага се че вътре ще има седящи и правостоящи места. На страничните стъкла на машината ще се прожектира информация за идната й спирка и за времето на идването.

Тази история за трансгранично сътрудничество ще остане такава и в развитие – размахът на плана е глобален. Hakim Unique Group има офиси в различни страни в градове като Париж, Ванкувър, Сеул, Токио и Лос-Анжелес. Оценяваната на $32 милиарда група има четири сфери на бизнес ползи - масмедии, технологии, финанси и здравоопазване. Затова може би най-вероятно точно в огромните болници ще стартира да работи и безпилотника Fisker Orbit.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР