Компанията на Илон Мъск SpaceX иска да върне на Земята

...
Компанията на Илон Мъск SpaceX иска да върне на Земята
Коментари Харесай

SpaceX ще опита да върне още ракетни нива с помощта на балон



Компанията на Илон Мъск SpaceX желае да върне на Земята освен главното равнище на ракетите, които употребява. Самият Мъск пусна много забавни постове в Twitter, съгласно които SpaceX ще прибегне до нетрадиционни способи за постигането на тази цел. Става дума за " великански празненство балон ", който ще изведе горните равнища на ракетите от орбитална скорост и ще ги забави по пътя им назад към повърхността.

Ако сходна система проработи, тя може да донесе доста спомагателни изгоди за SpaceX. Считано от тази година компанията прави оценка цената на едно изстрелване на Falcon 9, дружно с кацането на първото равнище, на 62 милиона $. Ако горното равнище на ракетата може да бъде върнато на Земята и употребявано още веднъж благодарение на нискобюджетно решение като балон, това ще направи цялостната цена за извеждане на товари в орбита още по-ниска и ще притегли нови клиенти.

В следващ туийт Мъск добави, че сходен балон ще понижи балистичния коефициент на горното равнище на ракетата с два порядъка и ще резервира формата и през всички Мах етапи.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР