Компанията Moderna вече подготвя специфичен за новия вариант на коронавируса

...
Компанията Moderna вече подготвя специфичен за новия вариант на коронавируса
Коментари Харесай

Moderna готви бустер ваксини и за Омикрон

Компанията Moderna към този момент приготвя характерен за новия вид на ковид претендент за бустер ваксина против COVID-19. Работата по продукта напредва бързо.

Това гласи известие, оповестено на уеб страницата.
 Съединени американски щати лимитират пътуванията за 8 страни от понеделник
Съединени американски щати лимитират пътуванията за 8 страни от понеделник

Заради новия вид на ковид

Данните от тестванията се чакат до седмици.

Припомняме, че през вчерашния ден о т Световната здравна организация (СЗО) оповестиха, че ще класифицира новия вариант B.1.1.529 COVID-19 като " вид на безпокойствие " и го отбелязя с гръцката писмен знак " омикрон ".

Съобщението бе направено след незабавна среща на техническа консултативна група по отношение на развиването на вируса SARS-CoV-2.
 СЗО назова новия вид на ковид Омикрон
СЗО назова новия вид на ковид Омикрон

Счита се, че има мотиви за паника при разпространяването му

Вариантът Омикрон има огромен брой разновидности, някои от които са притеснителни. Предварителните данни допускат нараснал риск от наново заразяване с този вид. Броят на случаите на този вид наподобява нараства в съвсем всички провинции в Южна Африка, съгласно Организацията. Консултативната група на СЗО ще продължи да прави оценка разновидността и ще оповестява всички нови открития с държавите-членки и на обществеността, в случай че е належащо.

Заради новия вариант редица

По-рано през ноември, Moderna подаде заявление в сряда до Агенцията по храните и медикаментите (FDA) на възраст над 18 години. На нея ще имат право лица, които са получили втората си доза повече от шест месеца преди този момент.

Бустерната ваксина на компанията за възрастни " без значение от професионалните рискови фактори " към този момент е позволена на доста интернационалните пазари, са декларирали от Moderna.

Третата доза ваксина е еквивалентна на половината от една от първичните ваксини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР