Компанията Moderna оповести във вторник, че е започна тестване на

...
Компанията Moderna оповести във вторник, че е започна тестване на
Коментари Харесай

Moderna започна тестване на ваксина си на деца от шест месеца до 12 години

Компанията Moderna оповести във вторник, че е стартира тестване на своя ваксина против Covid-19 за деца на възраст от шест месеца до малко под 12 години.

Moderna Inc към този момент е почнала да слага дози на пациенти в средно-късен стадий от изследването на своята ваксина против Covid-19, mRNA-1273, при деца на възраст от шест месеца до по-малко от 12 години, оповестява Ройтерс.

Изследването ще оцени сигурността и успеваемостта на две дози от тази mRNA-1273 (РНК ваксина ), които ще бъде дадени с период от 28 дни. Само изследване ще включва към 6750 деца в Съединени американски щати и Канада.

Ваксината на Moderna към този момент беше позволена за незабавна приложимост при американци и европейци на възраст 18 и повече години.

В настрана изследване, почнало през декември, Moderna също по този начин тества ваксина та си mRNA-1273 при юноши сред 12 и 18 години.

Последното изследване се организира в съдействие с Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID) и Биомедицинския орган за напреднали проучвания и развиване (BARDA).

В понеделник пък от Moderna оповестиха, че са почнали изследване в ранен стадий на модифицирана версия от ново потомство на тази ваксина , която да може да се съхранява и транспортира в естествени хладилници, вместо във фризери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР