Компанията Мета Платформс съобщи, че хакерска група е използвала Фейсбук,

...
Компанията Мета Платформс съобщи, че хакерска група е използвала Фейсбук,
Коментари Харесай

Хакерска група използвала фейсбук, за да атакува украинската армия и политици

Компанията " Мета Платформс " заяви, че хакерска група е употребила Facebook, с цел да нападна няколко обществени фигури в Украйна, в това число известни представители на въоръжените ѝ сили, политици и публицист, съобщи Ройтерс.

В обява в блог от през днешния ден " Мета " приписа хакерските дейности на група, известна като " Гоустрайтър " (Ghostwriter), която съгласно компанията съумяла да придобие достъп до профилите на целите в обществените мрежи. " Мета " добави, че хакерите пробвали да качат от тези профили видеа в Ютюб, представящи украинската войска като отслабена, в това число клип, в който се твърди, че демонстрира по какъв начин украински бойци излизат от гора и развяват бяло знаме, с цел да се предадат.

" Мета " добави, че през последните 48 часа е премахнала към 40 подправени профила, групи и страници във Facebook и Инстаграм, работили от Русия и Украйна и нападали хора в Украйна.

Говорител на Туитър съобщи, че тази обществена мрежа също е блокирала над 10 профила, както и шерването на няколко линка поради нарушение на разпоредбите на платформата. Компанията добави, че следствието ѝ е посочило, че тези профили са от Русия и са опитвали да подкопаят публичния спор за спора в Украйна.

В петък украински представители от сферата на киберсигурността обявиха, че хакери от прилежащ Беларус нападат персоналните имейли на украински военни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР