Компанията Мерск (Maersk) обяви, че част от товарните ѝ кораби

...
Компанията Мерск (Maersk) обяви, че част от товарните ѝ кораби
Коментари Харесай

Това вдига инфлацията в цял свят

Компанията " Мерск " (Maersk) разгласи, че част от товарните ѝ кораби няма да минават през Панамския канал поради рестриктивните мерки на морския трафик през него, наложени от локалните управляващи на фона на тежката суша в района, съобщи " Ройтерс ". 

Промяната визира контейнеровози на датския колос в бранша на морския товарен превоз, които плават сред Австралия и Нова Зеландия и портове, ситуирани на източното крайбрежие на Северна и Латинска Америка. Те ще дебаркират на пристанища на тихоокеанското и атлантическото крайбрежие на Панама, надлежно в Балбоа и Мансанийо. Там контейнерите ще бъдат претоварвани на влакове и ще бъдат транспортирани по суша сред двата бряга, където още веднъж ще бъдат товарени на кораби, показва " Мерск " на уеб страницата си.

Железопътното трасе, от единия до другия бряг на Панама, е с дължина към 80 километра. 

В края на предходната година " Мерск " (Maersk) заяви, че постанова спомагателни такси за транспорта по море на контейнери, натоварени на пристанищата в Азия.  

Датската компания увеличи цените си, защото е принудена да пренасочва корабите си, пътуващи от Азия, към по-дългия маршрут около нос Добра вяра, ситуиран в южната част на Африка. Причината за това решение са продължаващите офанзиви против търговски плавателни съдове, които минават през Аденския залив и Червено море, от страна на екстремисткото ислямистко придвижване на хусите в Йемен.



" Мерск " е вторият по величина транспортьор на товари в света, опериращ с над 700 кораба в световен мащаб. Тъй като към 90% от комерсиалните товари са транспортирани по вода, таксите на компанията въздействат на цените в целия свят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР