Компанията Mercedes-Benz официално представи четвъртото поколение А-класа. Хечбекът получи нови

...
Компанията Mercedes-Benz официално представи четвъртото поколение А-класа. Хечбекът получи нови
Коментари Харесай

Mercedes представи новото поколение на A-класа

Компанията Mercedes-Benz публично показа четвъртото потомство А-класа. Хечбекът получи нови мотори и трансмисии, полуавтоматична система за ръководство и подсъзнателен мултимедиен комплекс с система за гласово ръководство.

Новата разработка е развита през последните няколко години и през това време германците изпробваха повече от 100 прототипа. Тестовете са извършени в разнообразни климатични зони в четири елементи на света: Европа, Азия, Африка и Америка. Автомобилите са минали общо 12 милиона км по пътищата на Германия, Италия, Финландия, Франция, Испания, Обединените арабски емирства, Южна Африка, Китай и Съединените щати.

 Снимка 338314
Източник:

Външно, A-класата е сходна на купеподобно CLS от ново потомство, показано през ноември предходната година на автомобилното ревю в Лос Анджелис. По-специално хечбекът получава по-тесни LED фарове с хромирани детайли, както и светлини с две секции.

Коефициентът на аеродинамично противодействие на новия Mercedes-Benz A-Class е 0.25, което съгласно компанията е най-хубавият индикатор в компактния клас. Моделът получава дейни " щори " на радиатора, които автоматизирано се отварят, с цел да охладят по-добре двигателното поделение, в случай че е належащо.

 Снимка 338315
Източник:

Новата А-класа се основава на усъвършенстваното модулно шаси MFA. На хечбека е сложено осъвремененото предно окачване от вид MacPherson. Общата дължина е 4419 милиметра, а размерът на колесната база е 2729 милиметра, което е повече от предходната А-класа надлежно с 127 и 30 милиметра. Обемът на багажника е 370 литра, което е с 29 литра повече от багажника на модела от трето потомство.

Mercedes-Benz A-Class се показва със доста обновена гама мотори. Непосредствено след началото на продажбите на купувачите ще бъдат препоръчани три разновидността за избор. Основната версия (A200) е оборудвана с нов 1.4-литров четирицилиндров компресорен бензинов мотор, създаден от Daimler дружно с Renault.Двигателят, който има система за деактивиране на половината от цилиндрите при ниско натоварване, развива 163 к.с. и 250 Nm въртящ миг. Той е смесен с шестстепенна ръчна трансмисия или със седем-лентов " робот " с две съединители. Декларираното ползване е 5,1 литра на 100 км в разбъркан режим на шофиране.

Вариантът с показател A250 ще получи мотор с размер 2 литра и мощ 224 к.с. и 350 Nm. Ще се предлага и по-лек 1.5-литров турбодизел (A180 d) с усъвършенствана турбина и усъвършенствана охладителна система. Този мотор развива 116 к.с. и 260 Нм въртящ миг. Големият бензинов мотор и дизеловият мотор работят извънредно с роботизирана трансмисия.

 Снимка 338313
Източник:

Хечбекът ще бъде разполагаем както единствено с предно задвижване, по този начин и с всички такова на всички колела, осъществено посредством многодисков съединител. Адаптивните амортисьори и системата Dynamic Select с четири режима също са разполагаем против в допълнение възнаграждение, според от избора на който се трансформират настройките на мотора, трансмисията, ръководството и окачването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР