Компанията Meep от Филипините е построила “бамбуков електрически мотоциклет с име Green

...
Компанията Meep от Филипините е построила
“бамбуков електрически мотоциклет с
име Green
Коментари Харесай

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Компанията Meep от Филипините е построила “бамбуков ” електрически мотоциклет с име Green Falcon /Зелен сокол/. Той е демонстриран по време на изложбата Manila Fame Show, на която инженери и дизайнери представят иновационните си разработки по потребление на бамбук, основани в рамките на държавна стратегия Bamboo Extreme.

По думите на шефа на компанията Кристофър Перес Ларсен, направените от бамбукова дървесина панели на машината тежат едва 6.5 кг, което е доста по-леко от аналогична стъклопласт структура. От компанията настояват че без значение от оригиналния материал возията е напълно комфортна, тъй като дизайна на седалката прилича повече на конско седло.



Специално за Зеления си сокол специалистите на Meep са основали двуслоен бамбуков корпус, включващ седалката, капака на електродвигателя и акумулаторния блок. В предната част на корпуса е вграден скоростомер. Техническите характерности на силовия агрегат не се оповестяват, само че е известно че максималната скорост на Green Falcon е ограничена на равнището 97 км/ч, а пробегът с едно зареждане на акумулатора е 50 км.

Засега не се афишират проекти за серийно производство на бамбуковия електрически мотоциклет. Според шефа Ларсен, задачата на Green Falcon е да въодушеви други производители по-ефективно да използват природните запаси на страната и в частност бамбуковата дървесина. Към 2020-а година държавното управление на Филипините има намерение да засади с това растение 10 милиона хектара, а към този момент се води интензивно търсене на нови хрумвания по неговото потребление.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР