Компанията Mediatek обедини усилия с Himax и Megvii, за да

...
Компанията Mediatek обедини усилия с Himax и Megvii, за да
Коментари Харесай

MediaTek, Himax и Megvii създадоха достъпния 3D лицев скенер Active Stereo Camera 3D

Компанията Mediatek сплоти старания с Himax и Megvii, с цел да сътвори евтина хардуерна система за различаване на лицето. Новият 3D скенер се назовава Active Stereo Camera 3D (ASC) и ще може да се употребява и в евтините смарт телефони.

За основаването на ASC трите производителя споделят своите технологии. Himax дава своите най-нови хардуерни решения – инфрачервен проектор, датчици и лазер. Megvii се включва със своите нови логаритми за компютърно зрение Face++. MediaTek от своя страна предлага своя енджин за стереоскопично зрение и разбор на дълбочината. Active Stereo Camera 3D включва и други технологии, като да вземем за пример Himax DOE, WLO и други.



„Ние се радваме от взаимната работа с MediaTek и Megvii. Този мощен алианс подсигурява, че 3D сканирането ще стане налично за всеобщия пазар на Android устройства и елементарно ще бъде приспособено от производителите на смарт телефони. Считам, че ASC ще способства за по-широко внедряване на тази технология в Android през 2019 година“ – сподели президентът на Himax Technologies Джордън У (Jordan Wu).

Системата Active Stereo Camera 3D проектира от 7 до 10 хиляди невидими точки за образуването на 3D модела на лицето. За съпоставяне, системата TrueDepth на Apple употребява 30 хиляди точки.

Използването на новата технология за различаване на лицето ще стартира да се употребява в смарт телефоните още от идната година. Вече са подготвени логаритмите за чиповете MediaTek Helio P60 и Helio P22.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР