Компанията майка на TikTok ByteDance Ltd. възобновява плановете си за

...
Компанията майка на TikTok ByteDance Ltd. възобновява плановете си за
Коментари Харесай

TikTok се завръща в Хонконг

Компанията майка на TikTok ByteDance Ltd. възобновява проектите си за първично обществено предложение в Хонконг до началото на идната година, даже в миг, в който китайските управляващи уголемяват репресиите си против софтуерните компании в страната, оповестява Financial Times, написа Investor.

Листването може да се организира или през идващото тримесечие, или при започване на 2022 година, се споделя в публикацията от неделя, която се базира на три неидентифицирани лица, осведомени с проектите.

ByteDance работи по превъзмогване на опасенията за сигурността на данните, повдигнати от китайските регулатори, заяви FT. Компанията минава през развой на обзор и е подала документи до китайските управляващи, а окончателните насоки се чакат от ByteDance до септември, споделя един от източниците. През юли Dow Jones заяви, че ByteDance задържа на пауза за неопределен срок желанията си да реализира пазарен дебют в чужбина по-рано тази година, откакто държавните чиновници са споделили на концерна да се концентрира върху превъзмогването на рисковете за сигурността на данните.

Пред Bloomberg News представители на ByteDance са пояснили, че публикацията на FT не е правилна, без да дават детайлности.

Новината се случва в с напрежение време за китайските софтуерни компании. През предишния месец президентът Си Дзинпин започва огромни регулаторни промени, ориентирани към бранша на оценените на 100 милиарда $ просветителни технологии, което провокира ликвидация, която в един миг изтри 1,5 трилиона $ от китайските акции.

Този засилен формален контрол над един ъгъл на големия софтуерен бранш в Китай се случва, откакто Пекин предложи нови правила, изискващи обзор на киберсигурността за съвсем всички компании, които желаят да излязат в чужбина. От юли китайското държавно управление на процедура замрази листванията в чужбина, с цел да отбрани сигурността на данните в резултат на спорното IPO на компанията Didi Global Inc., оценено на 4,4 милиарда $. Пътят на ByteDance към пазарите претърпя голям брой неуспехи.

Колебанието да се пристъпи към листванията по-рано през тази година се дължи и на напускането на създателя Джан Имин през май.

ByteDance се затруднява да се оправи с опасенията за националната сигурност и от страна на Съединени американски щати. Компанията се съгласи през предходната година да листне TikTok на американския фондов пазар след препоръчана партньорска договорка с американската софтуерна група Oracle, частично за облекчаване на настояванията от администрацията на предходния президент Доналд Тръмп.

Но договорката, която включваше продажбата на американските интервенции на TikTok на Oracle, беше прекъсната след излизането на Доналд Тръмп от Белия дом.

Администрацията на Байдън съобщи през февруари, че преразглежда напъните на своя предходник да забрани използването на TikTok в страната.

ByteDance беше разискал листване в Ню Йорк още през 2019 година, само че от този момент се насочи по-силно към Хонконг, настояват още осведомени с тематиката хора.

Този проект беше препотвърден тази година, откакто Китай на процедура забрани листванията в чужбина. „ Казваме на клиентите, че в случай че сте китайска компания от всевъзможен размер, концентрирайте се върху IPO в Хонконг, забравете за Съединени американски щати към този момент “, споделя старши сътрудник в корпорация за корпоративно право.

ByteDance усили повече от два пъти приходите си през предходната година до над 34 милиарда $, като осъществя брутна облага от 19 милиарда $. Приложението има към 1,9 милиарда дейни месечни консуматори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР