Компанията изплаща дългове по сделката за придобиване на EMCСлед като

...
Компанията изплаща дългове по сделката за придобиване на EMCСлед като
Коментари Харесай

Dell увеличава РС продажбите, но остава губеща

Компанията изплаща задължения по договорката за придобиване на EMC

След като изкупи Dell и я трансформира от обществена в частна компания, в този момент Майкъл Дел прави опит още веднъж да я върне на борсата

Dell Technologies, най-голямата частна компания в света, усилва продажбите на лични компютри и друго съоръжение, само че към момента остава губеща, заради задълженията по договорката за придобиване на EMC, излиза наяве от доклада за последното финансово тримесечие.

В интервала декември-февруари (четвърто тримесечие на финансовата 2018 г.) Dell е постигнала доходи в размер на 21,9 милиарда $, което е 9% растеж на годишна база. С покупката на EMC за сумата от 67 милиарда $ обаче Dell се въвлече в големи задължения, които сега възлизат на към 46 милиарда $.

През миналото тримесечие компанията от Тексас върна на кредиторите към 300 млн. $, с което общият размер на погасените отговорности доближи 10 милиарда $. Dell продължава да търпи загуби. За четвъртото финансово тримесечие те възлизат на 553 млн. $, което въпреки всичко е с 61% по-малко по отношение на същото тримесечие на миналата финансова година.

Като цяло за годината, загубите на компанията се пресмятат на 3,9 милиарда $, а приходите са нарастнали с 28% до 78,66 милиарда $.
още по тематиката
Подразделението Dell Infrastructure Solutions Group, профилирано в сървъри, мрежови устройства и системи за предпазване на данни, бележи 5% растеж на приходите през тримесечието, достигайки 8,8 милиарда $, до момента в който облагата е намаляла до 748 млн. $.

Компютърният бизнес на компанията, съсредоточен в подразделението Dell Client Solutions Group, записва 8% растеж на приходите през тримесечието – до 10,6 милиарда $ – и 70% растеж на оперативната облага, която възлиза на 581 млн. $.

Софтуерната компания VMware, която е в състава на Dell, е повишила приходите си за отчетния интервал с 20% до 2,3 милиарда $. Оперативната облага на разработчика нараства с 48% до 834 млн. $.

В момента Dell преглежда опцията за договорка, при която компанията официално ще се причисли към VMware. С сходна интервенция Dell се надява по-бързо да се върне на борсата, откакто по-рано създателят Майкъл Дел я преобразува от обществена в частна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР