Компанията иска забрана за iPhone и на територията на КитайСъдебните

...
Компанията иска забрана за iPhone и на територията на КитайСъдебните
Коментари Харесай

Враждата на Qualcomm с Apple ескалира

Компанията желае възбрана за iPhone и на територията на Китай

Съдебните разногласия на Apple и Qualcomm вместо да затихват, се разгарят с нова мощ

С искания за патентни нарушавания Qualcomm желае от китайски съд да забрани производството и продажбите на iPhone в страната, заяви през седмицата Блумбърг.

Apple употребява основани от Qualcomm технологии, без да заплаща за това, настояват от американския разработчик на мобилни чипове. Съдебният иск в Китай в действителност е отговорът на Qualcomm на започнатата от Apple правосъдна борба при започване на годината.
още по тематиката
По-рано производителят на iPhone изиска 1 милиарда $ от Qualcomm, поради лицензни заплащания, които не са свързани с патентовани технологии. През април Qualcomm реагира с срещуположен иск, след което Apple приключи заплащанията на лицензни такси към партньорите-производители на iPhone, предопределени за Qualcomm, и по този начин нанесе сериозен финансов удар на разработчика на чипове.

През юли Qualcomm подаде тъжба в Комисията по интернационална търговия (ITC) с искане да забрани вноса на смарт телефони iPhone в Съединени американски щати. Настоящият иск, подаден в Китай, касае три патента, само че нито един от тях не е обвързван с технологии, които са част от стандарти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР