Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на

...
Компанията HTC представи на изложението CES 2019 новите модели на
Коментари Харесай

CES 2019: HTC представи VR шлемовете Vive Cosmos и Vive Pro Eye

Компанията HTC показа на ревюто CES 2019 новите модели на своя шлем за виртуална действителност Vive Cosmos . В новия модел компанията е обърнала внимание на комфорта, удобството и лекотата на потребление.

Както при предходните модели Vive и Vive Pro, новият шлем изисква в допълнение външно устройство – компютър, като шлемът може да се употребява и със смарт телефон. Устройството разполага с две предни камери, две странични камери и изисква два контролера за вписване придвижванията на потребителя.



Моделът Vive Pro Eye е адресиран към корпоративния бизнес. Най-характерната линия на това устройство е системата за следене погледа на потребителя. Благодарение на тази технология може да се употребява отчасти, само че по-висококачествено рендиране на изображенията. Тази техника дава опция за основаването на детайлни и реалистични изображения единствено в региона, където гледа потребителят. Извън тази зона изображението е размито. По този метод се употребяват по-малко изчислителни запаси за частичното рендиране на сцената. Областите, които потребителят не вижда, не се постанова да се рендират пълноценно.

Освен това, технологията за следене на погледа в редица случаи дава опция за отвод от потреблението на контролери за придвижването – да вземем за пример при работата с менютата.

Новите шлемове за виртуална реланост на HTC бяха оповестени за продажба през второто тримесечие на тази година. Цената не бе обявена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР