Компанията Holcim ще разчита на Mercedes-Benz eActros 600, за да

...
Компанията Holcim ще разчита на Mercedes-Benz eActros 600, за да
Коментари Харесай

Бестселър ли ще е Mercedes-Benz eActros 600?

Компанията Holcim ще разчита на Mercedes-Benz eActros 600, с цел да приложи тактиката си за резистентност в огромен мащаб. Швейцарският производител на строителни материали възнамерява да добави общо 1000 броя от акумулаторния електрически камион от Mercedes-Benz Камиони, който беше въведен едвам предишния октомври в своя европейски флот. За задачата двете компании са подписали взаимна декларация за планове.

Това е най-голямата планувана единична поръчка до момента за eActros 600. По-голямата част от електрическите камиони ще се употребяват със силозни ремаркета за тежък превоз на строителни материали като цимент. Високият потенциал на батерията от над 600 кВтч - отсам и типовото означение 600, както и новата, изключително ефикасна електрическа задвижваща ос, създадена вътрешно в компанията, разрешават на електрическия камион да има пробег от 500 километра без междинно зареждане, съгласно производителя. eActros 600 ще може да изминава над 1000 километра дневно. Периодичното зареждане по време на законово изискваните почивки на лидера даже без мегаватово зареждане прави това допустимо.

Карин Радстрьом, основен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Trucks: „ Holcim е един от най-важните клиенти на Mercedes-Benz Trucks в строителната промишленост. Ние сме доста удовлетворени, че компанията избра eActros 600 в своята промяна към различни задвижвания. Нашите E -Trucks ще слагат нови стандарти във връзка с успеваемостта. "

В допълнение към CCS зареждането с до 400 кВт, eActros 600 по-късно ще разреши и мегаватно зареждане (MCS). От началото на продажбите клиентите могат да поръчат авансово съоръжение за това. Веднага щом технологията MCS бъде налична и стандартизирана измежду производителите, тя би трябвало да може да се инсталира в допълнение за тези модели eActros 600. Батериите могат да се зареждат от 20 до 80 % за към 30 минути в съответната зарядна станция с към един мегават мощ.

Визуално електрическият камион се характеризира с фундаментално нов, изчистен дизайн с ясни линии и аеродинамична форма. Електрическият камион е предопределен да сложи нови стандарти във връзка с рентабилността за операторите на автопаркове, което значи, че в дълготраен проект той може да размени множеството дизелови камиони във значимия сегмент за превоз на дълги дистанции.

Серийното произвеждане е планувано да стартира в края на 2024 година От самото начало eActros 600 се създава като влекач и като вид на шаси с платформа, което предлага на клиентите многочислени спомагателни вероятни приложения в напълно електрически превоз. В момента се построява флот от към петдесет прототипа, някои от които ще бъдат тествани на процедура от първите клиенти скоро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР