Компанията Framework, известна със своите модулни ноутбуци за лесна подмяна

...
Компанията Framework, известна със своите модулни ноутбуци за лесна подмяна
Коментари Харесай

Framework разкри първите подробности за предстоящия модулен ноутбук с 16-инчов дисплей

Компанията Framework, известна със своите модулни ноутбуци за лесна замяна на съставни елементи, описа за подготовката на новия модел, който ще получи 16-инчов екран. Въпреки това, производителят крие една от най-важните характерности — нищо не се знае за сменяемите видео-карти.

След като Framework разгласи идната поява на 16-инчовия ноутбук, чиято гама към този момент включва 13-инчови разновидности, компанията приказва много в детайли за техническите характерности на устройството. 16-инчовият модел ще разполага с непрозрачен LCD-дисплей, който е произвеждане на BOE, със съответствие на страните 16:10 и разграничителна дарба 2600 × 1600 пиксела. Той е кадърен да изобразява 100% от цветовото DCI-P3 пространство, контрастно съответствие 1500:1 и бляскавост 500 cd/m2. Според компанията тези характерности ще обезпечат най-хубавия баланс на качеството в игрите, основаването на наличие и работата като цяло — спрямо 13-инчовия модел. Освен това Framework акцентира лекотата при промяната на екрана в 16-инчовия модел. По-специално, това значи, че макар че устройството в началото няма да има сензорен екран, той в бъдеще може да бъде прибавен.

Ноутбукът вместо 60 W захранващ блок, който идва с Framework 13, ще получи 180 W адаптер, употребявайки същия IEC C5 конектор. Освен това, вместо общоприетия вид, потребителите ще могат да закупят модел от стандарта USB PD 3.1 на 240W.

16-инчовата версия ще получи два SO-DIMM слота с поддръжка на усъвършенствани модули оперативна памет DDR5-5600. Всеки слот поддържа до 32 GB памет, което ще разреши на системата да получи общо 64 GB RAM. Известно е, че Framework продава модули с 8, 16 и 32 GB памет. По отношение на непрекъснатата памет, Framework 16 ще има два M.2 PCIe 4.0 слота, единият от които е с поддръжка на дискове във формат 2280 с размер до 8 TB, а вторият — модул 2230 до 2 TB. Извън кутията моделите ще се доставят с SSD Western Digital SN810 със скорост за поредно четене от 6,6 GB/s. По-рано компанията удостовери, че клиентите ще могат да употребяват портовете за уголемение, с цел да прибавят M.2 слотове, което ще усили оптималния потенциал за предпазване до 16TB. Компанията също по този начин продава и бюджетни SSD разновидности за 256 GB и 1 TB, със скорост за четене от 1 GB / s.

Останалите детайлности следва да бъдат разкрити. Вече е известно, че клавиатурата ще поддържа разнообразни езици, друг брой клавиши и други променливи функционалности. Разширителните слотове обезпечават потреблението на сменяеми модулни графични процесори — компанията се надява, че производителите ще поддържат нейните упоритости и ще пуснат съответните модели. Освен това, слотовете поддържат свързването и на други съставни елементи.

Струва си да се означи, че даже 13-инчовата подготвена версия коства повече от Щатски долар 1000 на уеб страницата на компанията и евентуално 16-инчовият модел ще коства доста повече.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР