Компанията Facebook е увеличила двойно разходите си за охрана на

...
Компанията Facebook е увеличила двойно разходите си за охрана на
Коментари Харесай

Facebook е похарчила над 7 млн. долара за охраната на Зукърбърг

Компанията Фейсбук е нараснала двойно разноските си за защита на изпълнителния си шеф Марк Зукърбърг през предходната година. За отбраната му са изхарчени 7,3 млн. $.

Като мотив за харчовете в отчет за американските регулаторни управляващи са посочени " характерни закани за сигурността му, произлизащи от позицията му на създател, ръководител и изпълнителен шеф ".

Общо от 2015 година насам Фейсбук е похарчила към 20 млн. $ за сигурността и пътуванията на Зукърбърг зад граница, оповестява The Guardian.

Защитните ограничения, взети към дома на милиардера в Калифорния, също се заплащат от компанията, както и заплатите на бодигардовете му.

Състоянието на Зукърбърг се пресмята на близо 70 милиарда $.

Припомняме, че в последните седмици към Фейсбук гръмна величествен скандал, откакто стана ясно, че консултантската компания Cambridge Analytica е употребила и манипулирала персонални данни на 87 млн. консуматори на обществената мрежа, която от своя страна не е съумяла да отбрани ползвателите си. Марк Зукърбърг бе изслушан пред Сената и Конгреса в Съединени американски щати по тематиката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР